Συνεχίζονται οι επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας- Ρεκόρ προσέλευσης

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας αυτή την περίοδο. Χθες Δευτέρα 11 Απριλίου, το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε διαδοχικά το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου καθώς και το 3ο Γυμνάσιο Λαμίας.

 

 

 

Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες, με τους συνοδούς τους εκπαιδευτικούς, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν σε ένα από τα 5 εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Μουσείο. Γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13⁰ αιώνα έως τον 20⁰ αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου.

Οι μαθητές από τον Βόλο, συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ‘’ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ’’, που είναι αφιερωμένο στην σπουδαιότητα του άρτου και του σιταριού, στη μυστηριακή ζωή της εκκλησίας μας αλλά και στις ευαγγελικές διηγήσεις και στη διδασκαλία του Κυρίου μας. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών ζύμωσαν τα δικά τους πρόσφορα και τα έψησαν στον παραδοσιακό φούρνο στην πλατεία της Μακρινίτσας.

 

Ρεκόρ

Ρεκόρ προσέλευσης επισκεπτών και κυρίως μαθητών σημειώθηκε το τελευταίο τριήμερο στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, και δεδομένης της πραγματοποίησης αυτό το χρονικό διάστημα, πολλών εκπαιδευτικών εκδρομών, το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, αναδεικνύεται σε νούμερο ένα προορισμό και φέτος. Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε διαδοχικά το 4⁰ Γυμνάσιο Νεάπολης, το Μουσικό Λύκειο Λαμίας, το 4⁰ Γενικό Λύκειο Καλλιθέας καθώς και μαθητές του Γυμνασίου Επισκοπής Νάουσας. Όλοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν σε ένα από τα 5 εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Μουσείο.

Ενδεικτικά, οι μαθητές από την Νάουσα συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Από τη Μακρινίτσα… στους Αγίους Τόπους». Γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13⁰ αιώνα έως τον 20⁰ αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που είναι αφιερωμένο στο ταξίδι των Προσκυνητών προς τους Αγίους τόπους. Τα παιδιά θαύμασαν τα τρία μεγάλων διαστάσεων Προσκυνητάρια των Αγίων Τόπων στη συλλογή του μουσείου και παρατήρησαν τις σκηνές που απεικονίζουν την τοπογραφία των ιερών προσκυνημάτων που σχετίζονται με τη ζωή του Χριστού. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου κάτω Λεχωνίων μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων μεταμορφώθηκαν σε “προσκυνητές” και με τη βοήθεια ενός επιδαπέδιου παιχνιδιού ξεκίνησαν από τη Μακρινίτσα με προορισμό τα Ιεροσόλυμα.

Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν και το Σαββατοκύριακο, από μεμονωμένους επισκέπτες της γραφικής Μακρινίτσας αλλά και από οργανωμένα group. Την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε μαθητές και μαθήτριες, μαζί με τους συνοδούς τους καθηγητές, από το 1⁰ Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 5 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

 

 

Υπενθυμίζουμε ότι το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι:

Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10.00 π.μ. – 6.00μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.

Στοιχεία επικοινωνίας 2428090016, 6978668632

E-mail: ekmakrinitsas@gmail.com ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/index.php/el/

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....