Συνεχίζονται οι έρευνες εν μέσω εθνικού πένθους- Η Εκκλησία μας μνημονεύει τους νεκρούς

Σε 46 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, αργά το βράδυ της Τρίτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος από 1 έως 3 Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Από την Τετάρτη, την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών έχει υποβάλλει ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μεταβατικός υπουργός, μέχρι τις εθνικές εκλογές, ορίζεται ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Η παράδοση-παραλαβή θα γίνει σήμερα Πέμπτη στις 11.30 στο υπουργείο.

Η εκκλησία μας κάνει αυτό που μπορεί από την πρώτη στιγμή και όπως άλλωστε προβλέπεται για όσους “φεύγουν από αιφνίδιο θάνατο”. Μνημονεύει με τρισάγια τους νεκρούς και προσεύχεται . όλοι μας άλλωστε αυτό κάνουμε ..‘’ὑπέρ μακαρίας μνήμης καί αἰωνίου ἀναπαύσεως τῶν θανόντων ἀδελφῶν ἡμῶν κατά τό πρόσφατον εἰς τά Τέμπη ἐπισυμβάν δυστύχημα’’ .

Στον ανακριτή θα προσαχθεί σήμερα, Πέμπτη 2 Μαρτίου, ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες

 

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο με τον διάλογο μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού, λίγο πριν από τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη είδε το φως της δημοσιότητας.

Όπως ακούγεται από το ηχητικό που έφερε στην επιφάνεια το Πρώτο Θέμα, ο μηχανοδηγός κάνει ορισμένες ερωτήσεις στον σταθμάρχη.

Ακολουθούν οι τελευταίοι διάλογοι του σταθμάρχη, περίπου 10 λεπτά, πριν από τη μοιραία σύγκρουση, όπως τους παρουσίασε η ΕΡΤ:

Μηχανοδηγός; Λάρισα ακούει;

Σταθμάρχης: Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου νέων Πόρων.

Μηχανοδηγός: Βασίλη φεύγω;

Σταθμάρχης: Φεύγεις, φεύγεις.

Μηχανοδηγός: Έγινε, καλό βράδυ.

Σταθμάρχης: Καλή συνέχεια.

Υπάλληλος σιδηροδρομικού σταθμού: Βασίλη, να γυρίσω;

Σταθμάρχης: Όχι, όχι άστο όπως είναι γιατί ακολουθεί το 1564.

Υπάλληλος σιδηροδρομικού σταθμού: Έγινε, καλώς, το αφήνω όπως είναι η διαγώνιος.

 

 

Απεργία στην Hellenic Train και κανένα δρομολόγιο

 

 

Κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 2 Μαρτίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς ως και οι διοικήσεις του συνόλου των πρωτοβαθμίων σωματείων που λειτουργούν στον ελληνικό σιδηρόδρομο, σε έκτακτη συνεδρίασή τους, αποφάσισαν ομόφωνα την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη, του συνόλου του προσωπικού που απασχολείται σε όλες τις σιδηροδρομικές εταιρείες.

«Η απαξίωση που διαχρονικά επέδειξαν οι Κυβερνήσεις στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα των Τεμπών. Δυστυχώς τα πάγια αιτήματά μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, αλλά κυρίως εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας, πετιούνται μόνιμα στον κάλαθο των αχρήστων» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣ.

«Σήμερα η Σιδηροδρομική οικογένεια είναι φτωχότερη. Σήμερα η Ελλάδα είναι φτωχότερη. Η επόμενη μέρα είναι ημέρα περισυλλογής και θρήνου για τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας» καταλήγει η ΠΟΣ στην ανακοίνωσή της.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....