Συνεχίζονται στην Αμερική οι προβολές της ταινίας «ΔΙΑΚΟΣ ο Ηρωομάρτυς» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Μετά την τεράστια απήχηση της ταινίας «Διάκος ο Ηρωομάρτυς», παραγωγής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, σε όλη την Ελλάδα, οι προβολές της ταινίας συνεχίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ).
Πιο συγκεκριμένα. στο Αρχιεπισκοπικό Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Αστόριας στην Νέα Υόρκη προβλήθηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, για πρώτη φορά στην Αμερική, ο «ΔΙΑΚΟΣ»,
Πολλοί από τους Έλληνες ομογενείς, όπως το Προεδρείο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, ο Ύπατος Πρόεδρος κ. Πάνος Πολιτίδης, ο Ύπατος Αντιπρόεδρος κ. Ιορδάνης Αλεξιάδης και το μέλος κ. Ελένη Χαντζή, η Πρόεδρος του Συλλόγου Δραμινών & Γραμματέας του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών, κ.ά. παρέστησαν στην προβολή και εξέφρασαν την συγκίνηση και τον ενθουσιασμό τους για την αναζωπύρωση της φιλοπατρίας, που επιτυγχάνεται και με την εν λόγω ταινία.
Στην Βοστώνη έγιναν δύο προβολές, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στο Μαλλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, τις οποίες παρακολούθησαν, μεταξύ των άλλων, αρκετοί Πιεριείς που καμάρωσαν αυτήν την δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος της ιδιαίτερης Πατρίδας τους.
Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Αθανασίου Διάκου ( 1788 – 1821 ) και διατρέχει όλο το φάσμα της ζωής του, από την Βάπτιση στην κολυμβήθρα της Εκκλησίας μέχρι το «Βάπτισμα του Μαρτυρίου». Η ταινία αναδεικνύει τα διαχρονικά μηνύματα της αυτοθυσίας του Αθανάσιου Διάκου και αποτελεί απότιση φόρου τιμής στον κορυφαίο Αγωνιστή της Ελευθερίας του 1821 αλλά και παράλληλα δράση αφύπνισης.
Η παραγωγή της ταινίας ανήκει στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος», υπό την καθοδήγηση του Αρχιμανδρίτη π. Παύλου Ντούρου, ο οποίος έγραψε το σενάριο και έκανε τη σκηνοθεσία μαζί με την ομάδα του.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος με αφορμή την προβολή της ταινίας στις ΗΠΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: «αποτελεί χρέος μας να διαφυλάξουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στους Έλληνες Ομογενείς της Αμερικής τις υψηλές διαχρονικές αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει ο Αθανάσιος Διάκος και οι οποίες ενώνουν όλους τους Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπως η πίστη και η φιλοπατρία που στηρίζουν και την Εκκλησία μας και την Πατρίδα μας» .
 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....