Συνεντεύξεις του Μητροπολίτη Αξώμης σε τηλεοπτικά δίκτυα της Αιθιοπίας, για την παρουσία του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη χώρα

Μετά από πρόσκληση του Πατριάρχου της Αιθιοπίας κ.κ. Ματθία, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ παρευρευρέθηκε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, στην τελετή ευλογίας των υδάτων της Αιθιοπικής Εκκλησίας.
Στην περιοχή Jan Meda, εκατομμύρια Αιθιόπων χριστιανών προσήλθαν για να λάβουν την Χάρη του Βαπτισθέντος Ιησού Χριστού και να αγιασθούν με το νερό στο οποίο εμβαπτίσθηκε ο Τίμιος Σταυρός.
Ο Σεβασμ. κ. Δανιήλ μετέφερε προς τον Πατριάρχη κ.κ. Ματθία τις ευχές του Μακαρ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β, ενεχειρίζοντάς του δώρο.
Μετά το πέρας της πολύωρης εκδήλωσης, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Δανιήλ παραχώρησε συνεντεύξεις σε τρία τηλεοπτικά δίκτυα της Αιθιοπίας, ομιλώντας για την παρουσία του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αιθιοπία, η οποία έχει βαθύτατες ιστορικές ρίζες από τον 4ο αιώνα έως σήμερα, καθώς και για την δράση της Μητρόπολης Αξώμης που επανασυστάθηκε το 1908 και έχει την ποιμαντική ευθύνη των Ορθοδόξων πιστών στο Κέρας της Αφρικής.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....