Τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα  ετίμησαν οι κάτοικοι της ηλιόεσσας Σαντορίνης την Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων. Με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής Του Σωτήρος Χριστού Φηρών όπου ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και προεξήρχε της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Άμφιλοχιος, με  αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊου Covid-19.
Στο πέρας της ακολουθίας άπαντες μετέβησαν στο παλαιό λιμάνι των Φηρών. Εκεί ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τον καθαγιασμό των υδάτων και την ρίψη του Τιμίου Σταυρού. Εν συνεχεία οδικώς μετέβη στο αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας όπου πραγματοποίησε παρουσία πλήθους πιστών δεύτερη ρίψη ενώ τρίτη ωσαύτως ετέλεσε τις μεταμεσημβρινές ώρες στον Έξω Γιαλό Κοντοχωρίου.  Στις ιερές ακολουθίες ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς τους πιστούς την ειρήνη και τον φωτισμό του Χριστού στην ζωή τους και εβράβευσε με χρυσούς Σταυρούς τους νέους που ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό από τα ύδατα της Θήρας.

Στις ιερές ακολουθίες παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Θήρας, οι Αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, η λιμενάρχης Θήρας και λοιποί αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....