Θαύματα του Οσίου Νικηφόρου αυτές τις μέρες στην Ι.Μ. Κισάμου

Στη γενέθλιο γη του Οσίου Νικηφόρου του λεπρού, το Συρικάρι Κισάμου, όπου ευρίσκεται και ο Ι.Προσκυνηματικός Ναός του, (πλησίον της πατρικής του οικίας που έχει διαμορφωθεί σε προσκύνημα), συντελούνται τις ημέρες αυτές θαυμαστά γεγονότα. Όπως αναφέρει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος: «Καθημερινά γινόμαστε κοινωνοί θαυμαστών και θαυματουργικών παρεμβάσεων του Οσίου πατρός ημών Νικηφόρου του λεπρού, καταγράφοντας μαρτυρίες πονεμένων και λαβωμένων ψυχών που επικαλούνται τις πρεσβείες Του και γίνονται αποδέκτες των πολλών ευεργεσιών Του. Τις ημέρες αυτές εις τον Ι. Προσκυνηματικό του Ναό, (Συρικάρι Κισάμου), βιώνουμε, επίσης, θαυμαστά και ξεχωριστά γεγονότα που φανερώνουν-αποκαλύπτουν, με τρόπο περίτρανο, την παρρησία του οσίου πατρός ημών Νικηφόρου του λεπρού. Το πρώτο: η αγιογράφηση του ιερού του Ναού, κατόπιν δωρεών ευλαβών δωρητών.

Το δεύτερο: η κατασκευή κτιριακού συγκροτήματος, παραπλεύρως του Ναού, το οποίο περιλαμβάνει αίθουσα φιλοξενίας (αρχονταρίκι), χώρο διαμονής, χώρους υγιεινής, κ.α. αναγκαίους βοηθητικούς χώρους, καλύπτοντας τις πολλές και επιτακτικές ανάγκες των προσκυνητών οι οποίοι, εις το εξής, βρισκόμενοι εις το προσκύνημα θα τους παρέχονται οι αναγκαίες διευκολύνσεις που μέχρι σήμερα απουσίαζαν. Θαυμαστό δώρο και αυτό του Οσίου Νικηφόρου καθώς φώτισε τρεις ευλαβείς δωρητές, (οι οποίοι επιθυμούν την ανωνυμία τους), προσφέροντας το ποσό των εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000,00)€ για δημιουργηθεί η υποδομή αυτή· αντίδωρο έκφρασις ευγνωμοσύνης των προς τον όσιο Νικηφόρο.

Καρδιακά τους ευχαριστούμε. Έχουμε την βεβαιότητα ότι και η αγιογράφηση του Ι. Ναού θα συνεχιστεί και οι χώροι που δημιουργούνται θα ολοκληρωθούν (πατώματα, εξοπλισμός, κ.α.), καθώς ο Όσιος Νικηφόρος που έκτισε το σπίτι Του και φρόντισε για όλα όσα έχουν γίνει έως τώρα στο ι.Προσκύνημα Του θα συνεχίσει να φροντίζει και να μεριμνά. Σε απάντηση όσων επιθυμούν να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή και ρωτούν σχετικά, μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του ι. προσκυνήματος Παν. Αρχ. π.Χρύσανθο, τηλ. 28240-22281, 6949075131. Η χάρις και οι πρεσβείες Του ας γίνονται αιτία παρηγοριάς και στήριξης όλων μας», κατέληξε ο Επίσκοπος .

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....