Θεοφάνεια στην Ι.Μητρόπολη Φθιώτιδος

Κάλαντα και ευχές δέχθηκε σήμερα, παραμονή της Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, καθώς επίσης πραγματοποίησε παράλληλα και ποιμαντικές επισκέψεις.

Το πρωί ο Σεβασμιώτατος εκκλησιάστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Λαμίας και τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ν. Άμπλιανης, όπου μετά την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού εκήρυξε τον Θείο Λόγο και ευχήθηκε πατρικώς χρόνια πολλά με υγεία και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος σε όλους.

Ο κ. Συμεών επισκέφθηκε επίσης την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών, όπου ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Μονής και ευχήθηκε στην Γερόντισσα Ειρήνη και την Αδελφότητα καλή και ευλογημένη χρονιά.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετά από πρόσκληση του Δήμου Λοκρών, στο παλαιό Δημαρχείου του Δήμου Δαφνουσίων στις Λιβανάτες ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Δημοτικού Διαμερίσματος και παραβρέθηκε στην σεμνή τελετή βράβευσης του Δήμου Λοκρών, στους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Σχολείων των Λιβανατών.

Αργά το βράδυ ο κ. Συμεών στην αίθουσα του Θρόνου στο Ιερό Επισκοπείο στη Λαμία, άκουσε τα παραδοσιακά κάλαντα των Θεοφανείων, τα οποία έψαλλαν τα μέλη του  Πολιτιστικού Συλλόγου της προσφυγικής συνοικίας της Νέας Μαγνησία Λαμίας, καθώς και τα μέλη της παραδοσιακής χορωδίας του Δήμου Λοκρών, με χοράρχη τον Διευθυντή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ, παρουσία και του Δημάρχου Λοκρών κ. Αθανασίου Ζεκεντέ.

Τέλος, ο κ. Συμεών δέχθηκε και ευχετήρια επίσκεψη από τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας, με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Παπαδημητρίου, τα οποία μάλιστα προσέφεραν και ικανή ποσότητα ρούχων για «Το Αποθετήριο της Αγάπης» του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Όλους ο Σεβασμιώτατος τους δέχθηκε με πολλή αγάπη και χαρά και τους ευχαρίστησε για τις τιμητικές επισκέψεις τους, ευχόμενος πνευματικά για την μεγάλη εορτή των Θεοφανείων και το νόημά της.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....