Τιμή στον Πρωτ. Γεώργιο Βακάλογλου από τον Μητροπολίτη Ιλίου

Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στην ενορία του Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων, όπου σύσσωμη η ενορία αποχαιρέτησε των αποχωρούντα λόγω συνταξιοδοτήσεως εφημέριό της,  π. Γεώργιο Βακάλογλου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, μέσα σε άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε στον ακάματο ιερέα καρδιακούς λόγους και αναφέρθηκε στην συμπόρευσή τους κατά τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Επιπλέον, μνημόνευσε τους βασικότερους σταθμούς της διακονίας του π. Γεωργίου – από την χειροτονία του από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αττική κυρό Δωρόθεο μέχρι σήμερα.

Για τον π. Γεώργιο ομίλησαν επίσης ο συνεφημέριός του Πρωτ. Νικόλαος Κοτίνης και ο Πρωτ. Αναστάσιος Μπαστούνης με τον οποίο ο π. Γεώργιος συνδέεται με συγγενικό δεσμό. Τελευταίος ομίλησε ο ίδιος ο π. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες της ιερατικής του διακονίας αλλά και στις πολλές χαρές που πήρε με τη βοήθεια του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε στον συνταξιοδοτούμενο ιερέα τιμητική πλακέτα. Παρίσταντο ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Καμπόλης και Λιάκος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Αργύρης Αργυρόπουλος.

Ο π. Γεώργιος μοίρασε το αντίδωρο στους ενορίτες του, οι οποίοι κατασυγκινημένοι φιλούσαν με σεβασμό το χέρι του. Παρόντες ήταν επίσης τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα του σεβαστού πατρός.

Ο Θεός να ευλογεί τον καλό ιερέα Πρωτ. Γεώργιο Βακάλογου, ξεκουράζοντάς τον στο γήρας του και δίνοντάς του τη χάρη μέχρι το τέλος της ζωής του να λειτουργεί στο επίγειο θυσιαστήριο.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....