Τίμησαν τον Άγιο Στέφανο στην ομώνυμη κοινότητα της Ι.Μ. Δέρκων

Ι. Μητρόπολη Δέρκων

Την Δευτέραν, 27ην Δεκεμβρίου 2021, με μεγαλοπρέπεια ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου της ομωνύμου εν Κωνσταντινουπόλει Κοινότητος στο Γεσήλκιοϊ.

Κατά την ομιλίαν του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ημών ανεφέρθη στον βίο του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Πρωτοδιακόνου Στεφάνου σε συνδυασμό με την θεολογικήν ερμηνείαν της παρελθούσης εορτής της ενανθρωπήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού υπό της Παρθένου Μαρίας. Στο τέλος της ομιλίας του ο Σεβ. Μητροπολίτης επήνεσε, διά την επέτειο ενός έτους από την εις διάκονον χειροτονία, τoν π. Δανιήλ Ζαφείρη αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, η Ιερά Μητρόπολις των Δέρκων και επέκεινα η Μητέρα Εκκλησία χαίρεται και αγάλλεται επι τη συμπληρώσει ενός έτους από την εισδοχή εις τον Ιερόν Κλήρον του Ιερολ. Διακόνου αυτής κ. Δανιήλ Ζαφείρη, ο οποίος κατά το διαρρεύσαν βραχύ χρονικόν διάστημα με τον ζήλον του, την εργατικότητά του, την κατάρτησίν του και την ευγένειάν του απέσπασε την αγάπην και την εκτίμησην του ευσεβούς ποιμνίου της Θεοσώστου ταύτης επαρχίας. Διερμηνεύω τα αισθήματα απάντων ημών και τον συγχαίρω πατρικώς. Ήρθαν εις τήν Πόλιν μας εκείνος και η Ελλογιμ. σύζυγός του δια να προσφέρουν διακονίαν εις το ποίμνιόν μας εδώ, αλλά και επέκεινα. Τους ευχαριστώ αμφοτέρους και τους εύχομαι υγείαν, μακρότητα ημερών και ο Θεός να ευλογεί το έργον, το οποίον επιτελούν».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....