Τιμήθηκε στην Καμπέρα η επέτειος της ιστορικής Μάχης της Κρήτης

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέτατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος παρευρέθηκε σε τελετή μνήμης για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, που έλαβε χώρα στο Ελληνοαυστραλιανό Μνημείο της Καμπέρας, και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά την ιστορική Μάχη, βοηθούμενος από τον π. Πέτρο Κηπουρό, εφημέριο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στην Καμπέρα.

Στη συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία, κ. Γεώργιος Παπακώστας, η Ύπατη Αρμοστής της Νέας Ζηλανδίας, κ. Annette King, η Γεωργία Αλεξάνδρου, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Μάρθας Μαυρομμάτη, ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, Αντιναύαρχος κ. Ιωάννης Δρυμούσης, καθώς και στελέχη του Αυστραλιανού Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, και μέλη του RSL.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στην τελετή παρέστη ο Αυστραλός βετεράνος της Μάχης της Κρήτης, ο οποίος είχε πολεμήσει για την υπεράσπιση του νησιού ως μέλος του σώματος ANZAC – 102 ετών σήμερα-, κ. Les Cook.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....