Τιμητική διάκριση για την πολυετή προσφορά πρεσβυτέρου στην Κέρκυρα

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, αναγνωρίζοντας την κοπιώδη και πολυετή προσφορά του πολιού πατρός Βασιλείου Χονδρογιάννη, την Τρίτη 25 Απριλίου 2023 κατόπιν πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στο χωριό Άγιος Μάρκος, πραγματοποίησε ειδική τελετή απόδοσης τιμών στο πρόσωπο του.
Συγκεκριμένα με Μητροπολιτική Διαγνώμη, την οποία ανέγνωσε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως, κ. Κωνσταντίνος Θύμης, του απονεμήθηκε το ανώτατο διακριτικό παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Χρυσός Σταυρός του Αγίου Σπυρίδωνος, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο.
Ο π. Βασίλειος εργάστηκε με ιδιαίτερο ζήλο στην πορεία της ιερατικής του ζωής, επιτυγχάνοντας ένα σπουδαίο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο στην διακονία της Εκκλησίας.
Στο χωριό άγιος Μάρκος ανοικοδόμησε εκ βάθρων τον ιερό ναό της περιοχής, που τιμάται στον Ευαγγελιστή Μάρκο, ήρθε κοντά με όλους τους ανθρώπους της ενορίας του, και δημιούργησε μια πνευματική κυψέλη, με έργο πλούσιο σε κατηχητική και ποιμαντική μέριμνα.
Στον λόγο του προς τον π. Βασίλειο ο Σεβασμιώτατος εμφανώς συγκινημένο,ς ομίλησε για την συμπόρευση της ποιμαντικής τους αγωνίας, την αναζήτηση των αναγκεμένων ανθρώπων της ενορίας, τον συμπροβληματισμό και την ευγένεια του.
Τον επαίνεσε για το ήθος του, την ευάρεστη διακονία και το πλούσιο έργο του όλα αυτά τα χρόνια.
Ο π. Βασίλειος, στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε τόσο το Σεβασμιώτατο,αλλά και όλη την ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως. Στην τιμητική διάκριση προς το πρόσωπο του, αναγνώρισε τους κόπους και τη στήριξη όλων των ενοριτών, που όλα αυτά τα χρόνια, εργάζονται και πορεύονται μαζί του .
Πλήθος πνευματικών τέκνων και ανθρώπων που εκκλησιάζονται στην ως άνω ενορία, έδωσαν το παρόν για τον συγχαρούν.
 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....