Την Βασιλόπιτα των Γορτυνίων της Σπάρτης ευλόγησε ο Μητροπολίτης Σπάρτης

Το απόγευμα της Δευτέρας 21 Φεβρουαρίου 2022, στο κατάστημα εστίασης «ΑΕΡΙΚΟ» στη Σπάρτη και με την τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, έκοψαν την παραδοσιακή βασιλόπιτα για το 2022, οι Γορτύνιοι της Σπάρτης. Στην πραγματικότητα οι πίτες ήταν δύο: τη μία την πρόσφερε η Αρτοποιία Αποστολίδη στη μνήμη της Ανθούλας Χίου και τη δεύτερη η κα Ευγενία Κούλη-Διαμαντοπούλου και ο γιος της Κωνσταντίνος στη μνήμη του αείμνηστου Παναγιώτη Διαμαντόπουλου.

Τι πίτες ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης  κ. Ευστάθιος, Τοποτηρητής της Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κι Επίτιμο Μέλος του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης, συνεπικουρούμενος από τον Επίτιμο Πρωτοσύγκελο Πρωτ. Γεώργιο Μπλάθρα, τον Προϊστάμενο του Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης Πρωτ. Αθανάσιο Σπηλιώτη και τον Εφημέριο π. Κωνσταντίνο Σκάλτσα, καθώς και από το Διάκονο Παΐσιο Κολοκυθά.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ιωάννης Μητράκος παρουσίασε τα πεπραγμένα του Δ. Σ.  για τη διετία 2020-2021, τα οποία παρά τις δυσκολίες και τις απαγορεύσεις της πανδημίας ήταν πολύ αξιόλογα.

Οι τυχεροί των δύο νομισμάτων από τις πίτες ήταν τα μέλη του Συνδέσμου κύριοι Κώστας Κρατημένος και Κώστας Γεωργακόπουλος, που έλαβαν, ως συμβολικό αναμνηστικό δώρο, ένα αντίτυπο του συλλεκτικού βιβλίου της ιστορίας του Γορτυνιακού Συνδέσμου και ένα δωρεάν εισιτήριο για μία από τις προσεχείς εκδρομές.

Παρέστησαν περί τα 70 άτομα, τα οποία ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο με την ευχή να είναι όλοι παρόντες και να έχει εξαφανιστεί τότε η λοιμώδης νόσος του κορωνοϊού.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....