Το 4ο Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ξεκίνησε την Κυριακή, 26 Μαΐου, στην Αθήνα, το 4ο Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και τη θρησκευτική ελευθερία.

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το απόγευμα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος έλαβε χώρα δεξίωση για την υποδοχή των συμμετεχόντων, τους οποίους καλωσόρισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί:

-Αθανάσιος Μαρτίνος, Άρχων Έξαρχος της Μ.τ.Χ.Ε., Πρόεδρος της Αδελφότητος Οφφικιαλίων «Παναγία η Παμμακάριστος», Συμπρόεδρος Συνεδρίου.

-Anthony J. Limberakis, Άρχων Μέγας Ακτουάριος και Εθνικός Διοικητής των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αμερική, Συμπρόεδρος του Συνεδρίου.

Τελευταίος μίλησε ο  Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, εκπρόσωπος της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Παρέστησαν Αρχιερείς του Θρόνου και πολλοί Άρχοντες από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Αυστραλία, την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου.

Τη δεξίωση πλαισίωσε μουσικό τρίο από τις διακεκριμένες μουσικούς: Στέλλα Τσάνη (βιολί), Λευκή Κολοβού (βιολοντσέλο) και Ντορίν Λασκαρίδου (κιθάρα).

Πηγή: fosfanariou.gr

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....