Το Αγρίνιο προετοιμάζεται για τα «Χριστοφόρεια»

Η γιορτή του πολιούχου του Αγρινίου, στις 9 Μαΐου, πλησιάζει και θα εορτασθεί για πρώτη φορά στα χρονικά στη δεσποτεία του Μητροπολίτη Δαμασκηνού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, θέληση και στόχευση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας είναι η αναβάθμιση των εορταστικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου.

 

Για το λόγο αυτό εξάλλου έχουν γίνει και οι απαραίτητες διεργασίες, με τους εορτασμούς να επεκτείνονται χρονικά, ξεκινώντας από τις αρχές Μαΐου, με την ονομασία «Χριστοφόρεια».

Μεταξύ άλλων, δρομολογείται, η υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Ξενίας από τον Βόλο, η οποία σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση, είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά και βρέθηκε με θαυμαστό τρόπο στην παραλιακή περιοχή της «Λάκα Παναγιάς» στο σημερινό χωριό Αχίλλειο της Μαγνησίας, γύρω στα 850 μ.Χ.

 

Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το ακριβές πρόγραμμα, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός των επόμενων ημερών, πλην όμως είναι δεδομένο ότι οι εκδηλώσεις, που θα κορυφωθούν με τη Λιτανεία της εικόνας του προστάτη Αγίου στους δρόμους της πόλης, θα αποπνέουν άλλον «αέρα».

Σε κάθε περίπτωση, το Αγρίνιο προετοιμάζεται πυρετωδώς να εορτάσει τον πολιούχο του με την δέουσα λαμπρότητα.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....