Το ευχαριστώ του Σεβασμιωτάτου Φθιώτιδος στους φροντιστές καθηγητές

Την Βασιλόπιτα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστών των Νομών Φθιώτιδος, Φωκίδος και Ευρυτανίας ευλόγησε σήμερα μετά από πρόσκληση της Προέδρου κ. Σοφίας Αντωνοπούλου και όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Συμεών.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στα νέα γραφεία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδος, ενώ παρέστησαν ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ.  Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Ρίζος, καθώς και ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων της πόλεως Λαμίας και των Νομών Φθιώτιδος, Φωκίδος και Ευρυτανίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στις πατρικές και εγκάρδιες ευχές του εξέφρασε την χαρά του για την πρόσκληση και στην συνέχεια εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του προς τους φροντιστές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κ. Συμεών και στηρίζουν έμπρακτα και ενεργά το έργο στήριξης ευπαθών ομάδων πληθυσμού που αναπτύσσει η τοπική Εκκλησία. Ο κ. Συμεών, μεταξύ άλλων, σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να σας ευχαριστήσω διότι αυτό που προσφέρετε, το προσφέρετε στον άνθρωπο, στην οικογένεια, στα παιδιά μας, τα οποία έχουν ανάγκη στήριξης όχι μόνο σε μαθησιακό ή γνωστικό επίπεδο, αλλά πρώτιστα σε επίπεδο ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους, διότι το φροντιστήριο εκτός των άλλων αποτελεί μαζί και μετά το σχολείο, έκφραση της κοινωνικότητας των παιδιών και είναι μία άλλη διαδικασία παρέας, συντροφικότητας, ομαδικότητας και συνεργασίας σε αυτή την δύσκολη εποχή. Ο ρόλος σας είναι ιδιαίτερα θεραπευτικός.

Ως Μητροπολίτης όμως έχω έναν ακόμη λόγο να σας ευχαριστήσω. Πιο εξειδικευμένο. Για την συνεργασία σας με την Ιερά Μητρόπολη, μια συνεργασία ουσιαστική και άκρως ανθρωπιστική. Στηρίζετε τα παιδιά μας, που έχουν ανάγκη. Όλα αυτά τα ευχαριστώ που εισπράττουμε καθημερινά για αυτή σας την αγάπη, επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα αυτής της σύμπραξης, η οποία έχει θετικά αποτυπώματα».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....