Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 13 Μαΐου έως 19 Μαΐου 2024

 

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

19:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλοκτένους Θηβών κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ.κ. Γεωργίου.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

07:00 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλοκτένους Θηβών κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ.κ. Γεωργίου.

18:00 μ.μ.: Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Λιβανατών επί τοις επιγενομένοις ονομαστηρίοις της Αγίας Καθηγουμένης της Μονής, γερόντισσας Ειρήνης.

19:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ: Ακροάσεις στο Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος (κατόπιν προσυνεννοήσεως με την Γραμματεία του Ιερού Επισκοπείου).

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.: Ακροάσεις στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (κατόπιν προσυνεννοήσεως με το Ιδιαίτερο Γραφείο του Σεβασμιωτάτου).

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

10:00 π.μ.: Επισκοπική διακονία στο (προσωρινό) Ιερό Επισκοπείο Θερμοπυλών και Μενδενίτσης στο Καινούργιο Λοκρίδος.

19:00 μ.μ.: Ιερά Λιτανεία των προς εγκαινιασμόν Ιερών Λειψάνων, του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος καθώς και των Ιερών Εικόνων του Ιαματικού Αγίου Παντελεήμονος και του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου επί τη αναμνήσει της καταθέσεως του Ιερού και Χαριτοβρύτου Λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό της Λουτροπόλεως.

Εν συνεχεία κατάθεση Ιερών Λειψάνων και Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Σάββατο 18 Μαΐου 2024

07:00 π.μ.: Όρθρος, Τελετή των Εγκαινίων και ακολούθως η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ.: Αγιασμός για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην πλατεία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

17:30 μ.μ.: «Φιλική Προς Το Παιδί Δικαιοσύνη»

Ευχαριστήρια και Συγχαρητήρια Αποφώνηση της Ημερίδας που διοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΠΤ Στερεάς Ελλάδας) και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

(Μ. Αλεξάνδρου και Αγράφων, Ν. Άμπλιανη, Λαμία)

20:00 μ.μ.: Μουσικοχορευτική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καινουρίου και του Α. Ο. Καινουρίου.

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

07:00 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και της τιμίας Κάρας του αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

13:30 μ.μ.: Επίσκεψη στο Οινοποιείο “VAIOS GANIS – ORGANIC WINES” στο Βαρδαλή Δήμου Δομοκού για την εκδήλωση “Ανοιχτές πόρτες 2024”

21:00 μ.μ.: Μουσικό Αφιέρωμα με τη Μελίνα Ασλανίδου. Εκδήλωση Μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων, που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος, ο Δήμος Λαμιέων, ο Εκπολιτιστικός & Επιμορφωτικός Σύλλογος Σταυρού, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος του Νέου Οικισμού Σταυρού Φθιώτιδος «Η ΝΕΑ ΒΡΑΧΑ», ο Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σ. Σ. Λιανοκλαδίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ» και ο Σύλλογος Νεολαίας Σταυρού, στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου 50 Χρόνων του Οικισμού “Νέα Βράχα” στον Σταυρό Λαμίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεω

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....