Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 27 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου 2023

 

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η αναχώρηση της δεύτερης αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας υπό του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για τους σεισμοπλήκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

 

 

 

17:30 μ.μ.:  Εισήγηση στην Ημερίδα «Παιδεία στα μέσα» με θέμα: «Η Εκκλησία «μέσα στα Μέσ@» στη διαχείριση κρίσεων» στο Ολυμπιακό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη.

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

09:00 π.μ. : Αγιασμός επί τη πρώτη  του μηνός Μαρτίου στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ, παρουσία απάντων των νέων Μελών του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και εν συνεχεία η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση.

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

11:00 π.μ.: Συνάντηση με τα μέλη της Επιτροπής Πιστοποίησης του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Θεολογίας του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ.

12:00 μ.μ.: Υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας.

17:00 μ.μ.: Ιερά Παράκληση στον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος.

18:00  μ.μ.:  Επίσημη παρουσίαση της έντυπης και ψηφιακής έκδοσης της Ασματικής Ακολουθίας του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος.

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

08:00 π.μ.: Ιερά Ακολουθία Θ’ Ώρας, Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος και συνευχομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος.

16:00 μ.μ.: Ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος και συνευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών.

18:00 μ.μ.: Ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Πύλης και Γαρδικίου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών.

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

07:00 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, και συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Πύλης και Γαρδικίου κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών.

10:30 π.μ.: Ιερά Λιτάνευση στην πόλη της Αταλάντης της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνος των Αγίων Θεοδώρων, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λοκρών και τιμητικών αγημάτων.

11:30 π.μ.: Αποκαλυπτήρια Μνημείου αφιερωμένου στον αγωνιστή του 1821, Αντώνη Κοντοσόπουλο, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης.

16:00 μ.μ.: Αγιασμός Εγκαινίων του 10ου Παραρτήματος του Ωδείου «Γερμανός ο Μελωδός» της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στις Λιβανάτες.

16:30 μ.μ.: Αρχιερατική Ευλογία του παλαιού Εθίμου Χορευτικών προς τιμήν των Αγίων Θεοδώρων, στην κεντρική πλατεία Λιβανατών  

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

07:00 π.μ.: Συνοδική και Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ», προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β’ .

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

13:00 μ.μ.: Γεύμα υπό της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου προς τιμήν του Μακαριωτάτου  Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β’ και των Σεβασμιωτάτων Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με την ευκαιρία της εορτής της Ορθοδοξίας.

18:00 μ.μ.: Β’ Κατανυκτικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Ομιλία από την Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Ιωάννα, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας της Μητροπόλεώς μας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....