Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 19 Ιουνίου έως 25 Ιουνίου 2023

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

08:30 π.μ.: Επιμορφωτικό σεμινάριο για την Αποτίμηση εκπαιδευτικού έργου σχολικών μονάδων διδακτικού έτους 2022-2023 και την Αξιολόγηση, Πρόληψη και Παρέμβαση για την διαχείριση των Συναισθηματικών Δυσκολιών Συμπεριφοράς στο Σχολείο, που διοργανώνει το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αγράφων, Ν. Άμπλιανη Λαμίας).

19:00 μ.μ.: Τιμητική εκδήλωση απονομής του «Χρυσού κλειδιού» της πόλεως της Λαμίας στην Ερίτιμη κα Σταυρούλα Πελέκη, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

20:00 μ.μ.: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Μουσικό Ταξίδι» στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Πελασγίας, που διοργανώνει το παράρτημα Ραχών –  Πελασγίας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος ‘’Γερμανός ο Μελωδός‘’ σε συνεργασία με την ‘’Πρωτοβουλία Νέων Πελασγίας‘’ και υπό την αιγίδα του Δήμου Στυλίδος.

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

09:00 π.μ.: Επίσκεψη εργασίας στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος.

19:00 μ.μ.: Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Λιτανεία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ξυνιάδος επί τη αναμνήσει της Ευρέσεως της Θαυματουργού Ιεράς  Εικόνος της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και Φθιώτιδος κ. Συμεών

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση).

21:00 μ.μ.: Μουσική εκδήλωση «Αφιέρωμα στο Νίκο Παπάζογλου» στη κεντρική πλατεία Σπερχειάδος, που διοργανώνει το παράρτημα Δυτικής Φθιώτιδος του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος ‘’Γερμανός ο Μελωδός‘’’ και υπό την αιγίδα του Δήμου Μακρακώμης.

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ξυνιάδος επί τη αναμνήσει της Ευρέσεως της Θαυματουργού Ιεράς  Εικόνος της Θεοτόκου. προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο,  και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Φθιώτιδος κ. Συμεών

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

18:00 μ.μ.:  Επίσκεψη εργασίας στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος.

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

09:00 π.μ.: Επίσκεψη εργασίας στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος.

16:00 μ.μ.: Πτυχιακές και Διπλωματικές εξετάσεις του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αγράφων, Ν. Άμπλιανη Λαμίας).

19:00 μ.μ.: Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν της καθηγήτριας του University of Manchester Jackie Oldham και αναγόρευσή της σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

09:00 π.μ.: Επίσκεψη εργασίας στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος.

18:30 μ.μ.: Τελετή υποδοχής του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου στο Βόλο.

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

09:00 π.μ.: Επίσκεψη εργασίας στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος.

20:00 μ.μ.:  Παιδικό Μιούζικαλ «Οι δύο κόσμοι» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

22:15 μ.μ.:  Μουσικοχορευτική εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας με τίτλο «Πανηγυράκι γένεται» στην πλατεία των Κομποτάδων.

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

07:00 π.μ.: Όρθρος, Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Ιερό Μνημόσυνο των μακαριστών Καθηγουμένων π. Γερμανού και π. Δαμασκηνού στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

την μεσημβρία της Κυριακής:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α.Θ.Π.

ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ

ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ κ. κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

ΣΤΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΟΣΙΟΥ ΑΓΑΘΩΝΟΣ.

Αμέσως μετά την αναχώρηση

του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου

θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση στον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....