Το Σάββατο η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης κ. Πρόδρομου- Πυρετώδεις προετοιμασίες

Όλα ετοιμάζονται πυρετωδώς για να πραγματοποιηθεί το Σάββατο η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Πρόδρομου.
Στην Μητρόπολη Ρεθύμνης πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού ήδη από χθες, ενώ και από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη απομακρύνθηκε ο αποκριάτικος στολισμός προκειμένου τις επόμενες ημέρες να στηθεί η εγκατάσταση για την υποδοχή του κ. Πρόδρομου.

 

Το μεσημέρι σήμερα Τρίτη δίνει άλλωστε την καθιερωμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ο νέος μητροπολίτης θα φτάσει στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, όπου θα τον υποδεχθεί ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Ώρα 11.30’ π.μ.: Άφιξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτου Ρεθύμνης, όπου θα λάβει χώρα προσφώνηση – καλωσόρισμα εκ μέρους του Εντιμ. Κ. Γ. Μαρινάκη, Δημάρχου Ρεθύμνης και σύντομη αντιφώνηση του Σεβασμιωτάτου.
Θα ακολουθήσει πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, δια της οδού Αρκαδίου.
Ώρα 12η μεσημβρινή: Ακολουθία της Ενθρονίσεως. Ομιλίες καί Ενθρονιστήριος λόγος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.
Εντός του Ιερού Ναού θα έχουν ήδη εισέλθει οι έχοντες προσωπική πρόσκληση εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων, καθώς και αριθμός πιστών, σύμφωνα με τις δυνατότητες της χωρητικότητας του Ι. Ναού, για την αποφυγή δημιουργίας συνωστισμού.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές των Αρχών, του Ιερού Κλήρου και των Μοναστικών Αδελφοτήτων.
Ώρα 6.00 μ.μ.: Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου.
Την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ρεθύμνης.
Μετά το πέρας του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές των ανθρώπων του Τόπου μας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....