Το Συμβούλιο Εκκλησιών της Ολλανδίας στον Αρχιεπίσκοπο

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε το Συμβούλιο Εκκλησιών της Ολλανδίας. Σκοπός της επισκέψεως υπήρξε η ενημέρωση του Συμβουλίου αναφορικά με την τρέχουσα κατάσταση ως προς το προσφυγικό και μεταναστευτικό, τη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και τις δράσεις της «Αποστολής». Η Προτεσταντική εκκλησία της Ολλανδίας είναι στρατηγικός συνεργάτης της «Αποστολής» μέσω της διεθνούς δια-Χριστιανικής συνεργασίας και αρωγής.

Κατά την επίσκεψη τους, οι Ολλανδοί αξιωματούχοι επισκέφθηκαν τη διανομή δεμάτων τροφίμων στον Κόμβο του Δήμου Αθηναίων και συμμετείχαν αυτοπροσώπως στη σχετική διαδικασία διανομής προς τους ωφελούμενους, Έλληνες και πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο Γενικός Διευθυντής κ. Κων. Δήμτσας ευχαρίστησε θερμά τη διεθνή διακονική υπηρεσία της Προτεσταντικής εκκλησίας (Kerk in Actie) για την πολύτιμη αρωγή που τόσο Χριστιανικά παρέχει ήδη από το 2015 και η οποία συμβάλλει σημαντικά στην κάλυψη αναγκών διαφόρων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του γενικού πληθυσμού. Από την πλευρά τους, οι Ολλανδοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άρτια και αποτελεσματική οργάνωση των προγραμμάτων που επιτελεί η «Αποστολή» και δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν τη διμερή συνεργασία, της οποίας το επίκεντρο είναι η αδιάκριτη Χριστιανική αγάπη προς όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Το Συμβούλιο των Εκκλησιών έγινε δεκτό σε κατ’ ιδίαν Ακρόαση στην Αίθουσα του Θρόνου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερώνυμο. Κατά την Ακρόαση, ο Μακαριώτατος, αφορμώμενος από την ευαγγελική παραβολή του Καλού Σαμαρείτου, υπογράμμισε τη σημασία της κοινής Χριστιανικής μαρτυρίας και αλληλεγγύης και αντιμετώπισης των προκλήσεων της εποχής μας, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και  στο τρέχον προσφυγικό πρόβλημα της Ουκρανίας και τις προκλήσεις και ανάγκες που αναπόφευκτα προκαλούνται. Το όλο ζήτημα, τόνισε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπερβαίνει τις δυνατότητες της Χώρας και της Εκκλησίας και αφορά σύνολη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία οφείλει να ανταποκριθεί. Το Συμβούλιο εξέφρασε προς τον Μακαριώτατο τη βαθιά και ειλικρινή ικανοποίησή του για τη Χριστιανική και φιλάνθρωπη στάση που σταθερά η Εκκλησία της Ελλάδος υπό τη σεπτή καθηγεσία Του τηρεί έναντι των προσφύγων και μεταναστών και για τη βοήθεια που τόσο απλόχερα και χωρίς διακρίσεις και υστεροβουλία τους παρέχει εν ονόματι του Χριστού, παρά τις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της τελευταίας δεκαετίας, ενώ δεσμεύθηκε να μεταφέρει προς τις εκκλησιαστικές και πολιτικές αρχές της Ολλανδίας, αλλά και σε ευρωπαϊκό διαχριστιανικό επίπεδο τα πορίσματα της επισκέψεώς του στην Ελλάδα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....