Τριήμερο Χριστουγεννιάτικων δράσεων-εκδηλώσεων στο Τσατσαρωνάκειο

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου  διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων-δράσεων, επ΄ ευκαιρία των επικείμενων εροτών του Αγίου Δωδεκαημέρου. Σε συνεργασία με την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση του Νομού Χανίων και τις Σχολικές Μονάδες της ευρύτερης περιοχής, η μαθητιώσα νεολαία του τόπου, στους ιδιαίτερα προσεγμένους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου της Ι. Μητροπόλεως, έχει την ευκαίρια γνωριμίας-επικοινωνίας με την καταξιωμένη συγγραφέα Παιδικών και Εφηβικών Βιβλίων κα Δήμητρα Σταύρου, ως επίσης και γνωριμίας με πλήθος επιλεγμένων τίτλων βιβλίων των ηλικιών αυτών στο bazaar Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που λειτουργεί στο φουγαγιέ του Τσατσαρωνάκειου.

Η συγγραφέας κα Σταύρου, σε εορταστική εκδήλωση, μίλησε με θέμα: «Υφαίνοντας την καθημερινότητα στον αργαλειό της οικογένειας», αναφερόμενη με λόγο μεστό και γλαφυρό, στην «διακονία», «διάκριση» και «ανοχή» που χρειάζεται να υπάρχει ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας. Η εκδήλωση πλουτίστηκε με Κάλαντα και τραγούδια της περιόδου από την Παραδοσική Χορωδία (Τμήμα Κισάμου) του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως μας, ως και από την Χορωδία της Ενορίας Αλικιανού της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, «Ο Άγιος Γεώργιος ο Διβόλης».

Χορωδίες που απέδωσαν με αρτιότητα τα μέλη που εκτέλεσαν. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος καλωσόρισε και ευχαρίστησε, με λόγους θερμούς, την εκλεκτή συγγραφέα και ομιλήτρια της εκδήλωσης κα. Δήμητρα Σταύρου, ως επίσης και τις Χορωδίες τόσο της φιλοξενούμενης Ενορίας Αλικιανού, στο πρόσωπο του παρόντος Εφημερίου και ιδρυτού αυτής Αιδ. Πρωτ. π. Εμμανουήλ Χατζηδάκη, Αρχιεαρατικού Επιτρόπου, το Τμήμα της Χορωδίας Κισάμου της Ι. Μητροπόλεως, στο πρόσωπο του χοράρχη κ. Γεωργίου Χαχλάκη, Αντιδημάρχου Πολιτισμού Κισάμου. Επιπροσθέτως, ευχαρίστησε την Ενορία Αγ. Αντωνίου Κισάμου δια την σύμπραξη, την συντονίστρια της εκδήλωσης, θεολόγο κα Αντωνία Παπαντωνάκη, τον υπεύθυνο του βιβλιοπωλείου «ΕΣΠΕΡΙΑ» της Ι. Μητροπόλεως κ. Εμμ. Μποτωνάκη, ως και όλους τους συμμετέχοντες.

«Αυτά τα Χριστούγεννα ας προσπαθήσουμε όλοι μας, βιώνοντας το μυστήριο της Φάτνης, όχι απλά να γιορτάσομε Χριστούγεννα, εθιμικά και τυπικά ως έχει επικρατήσει στους καιρούς μας, ας προσπαθήσουμε να γίνουμε Χριστούγεννα. Για να φωτίσει λίγο η ψυχούλα μας, να μαλακώσουν οι καρδιές μας, να καθαρίσει ο νους, να καταλαγιάσουν τα πάθη και οι επιθυμίες μας, να μεταμορφωθούν οι ζωές μας, να βρει, επιτέλους, το Παιδίον νέον, κατάλυμα και τόπο να ανακληθεί», ανέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος «ευφρόσυνα, φωτεινά, ευλογημένα, αγιασμένα Χριστούγεννα». Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με εορταστική Συναυλία των Σχολών: Κλασικής, Μοντέρνας και Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου της Ι.Μητροπόλεως μας το εσπέρας της Πέμπτης.

 

φωτογραφιες

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....