Τριήμερο εκδηλώσεων για το 1821

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου η Συνοδική Επιτροπή της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος διοργανώνουν στη Λαμία το Πανελλήνιο Συνέδριο Κατηχητών. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

07:00 Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στον
Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Λαμίας (τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση).

11:00 Έναρξη εργασιών του Πανελληνίου Συνεδρίου Κατηχητών με θέμα: «Πως θα μεταδώσουμε στους νέους μας το πνεύμα και το όραμα του 1821», στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία (τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση).

15:30 Επίσκεψη των Συνέδρων στο Κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου στη Λαμία και αφήγηση του μαρτυρίου του.

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 12:00 η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος διοργανώνει επετειακή εκδήλωση σε συνεργασία με την Ενορία Αγίας Βαρβάρας Λαμίας με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στις 18:00 η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος διοργανώνει επετειακή εκδήλωση σε συνεργασία με την Ενορία Αγίου Νικολάου Νέας Βράχας με θέμα: «Το 1821 στη Δημοτική Παράδοση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Μουσικού Σχολείου Λαμίας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....