Τρίκαλα: Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Εφραίμ τιμήθηκε στη γενέτειρά του

Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του εκ Τρίκκης καταγομένου και εν Νέα Μάκρη αθλήσαντος. Οι εορταστικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων, όπου σύμφωνα με την παράδοση ο Άγιος είχε βαπτισθεί.

Το απόγευμα της Τετάρτης, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου. Τη διακονία του Θείου Λόγου ανέλαβε ο Αιδεσιμώτατος Σταυροφόρος Οικονόμος Αθανάσιος Γκιουλέκας, ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για τον τοπικό Άγιο Εφραίμ εκ Τρίκκης.

Εν συνεχεία τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου. Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας, ο οποίος ομίλησε καταλλήλως προς ωφέλεια όλων και πνευματικό ανεφοδιασμό.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 5 Μαΐου, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, ενώ τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού, ο Αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Εφραίμ Γιαννάκος, ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για τον Άγιο Εφραίμ.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....