Β Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι.Ν.Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων

Στον Β Κατανυκτικό Εσπερινό ο οποίος τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων χοροστάτησε το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαρτίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου έχοντας ως αφόρμηση την ευχή του Οσίου Εφραίμ του Σύρου έδωσε τη στοχοθεσία του αγώνα για την Αγία περίοδο της Σαρακοστής. «Η μεγάλη Σαρακοστή, υπογράμμισε ο ομιλητής, είναι μια πορεία. Αποτελεί τον πυρήνα της επιστροφής μας στο Θεό. Το ζητούμενο είναι η απελευθέρωση από το προσωπικό μας θέλημα, την αυτάρκεια και την ειδωλοποίηση του εαυτού μας. Με την άσκηση γινόμαστε πρόσωπα που ακτινοβολούν την ωραιότητα. Σκοπός μας να ελκύσουμε τη χάρη του Θεού. Προϋπόθεση για να σκηνώσει μέσα μας η Θεια Χάρη είναι η αναγνώριση της αμαρτωλότητάς μας. Η μετάνοια αποτελεί το δείκτη της πνευματικής μας ωριμότητας. Η μετάνοια είναι επιστροφή και επανένταξη στην Εκκλησία των αμαρτωλών που βιούν εν μετανοία».

Στην Ακολουθία του Εσπερινού συμμετείχε ο Δήμαρχος Μενεμένης Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Βαρνάβα για την ομιλία του και ευχήθηκε σε όλους η περίοδος της Σαρακοστής να είναι πλούσια σε πνευματικούς καρπούς!

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως  και Σταυρουπόλεως  

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....