Βεροίας Παντελεήμων: «Η Κυρά των Αθηνών, Αγία Φιλοθέη η Αθηναία, έσπειρε το σπόρο της ελευθερίας»

Τo Σάββατο 19 Φεβρουαρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων πραγματοποίησε διαδικτυακή ομιλία με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο και την προσφορά της Κυράς των Αθηνών στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατορίας, στη σκοτεινή και μαύρη εκείνη περίοδο της ιστορίας του Γένους μας, κατά την οποία η Αγία Φιλοθέη, με τη ζωή και το έργο της, με το παράδειγμα και τη δράση της ήταν από τους πρώτους που έσπειραν το σπόρο της ελευθερίας με την προσφορά της στους υπόδουλους Έλληνες.

 

 

Η ομιλία εντάσσεται στη σειρά των εκπομπών «Αγιολογία και ζωή» αλλά και στον κύκλο των αφιερωμένων ομιλιών με την ευκαιρία της συμπληρώσεως των 200 χρόνων από την έναρξη της επαναστάσεως του 1821 υπό τον τίτλο «Μαρτύρων και Ηρώων αίματα» και μεταδόθηκε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook, στο κανάλι στο Youtube καθώς και στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Παύλειος Λόγος» στη συχνότητα των 90.2 FM.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....