Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης

Με ευσέβεια και κατάνυξη οι κάτοικοι των Τρικάλων υποδέχτηκαν την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 το απόγευμα την Τιμία και Χαριτόβρυτο Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού.

Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκαν έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων το Ιερό Λείψανο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία με λιτανευτική πομπή, στην οποία προπορευόταν η χορεία των ιεροψαλτών και ακολουθούσαν οι ιερείς και οι διάκονοι, η Τιμία Κάρα τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Ναού. Κατά τη διάρκεια της πομπής πλήθος πιστών έραιναν με ροδοπέταλα.

Τον Άγιο μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος Φραγκουλάκης.

Εν συνεχεία τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου συμπαραστατούμενος από πολλούς ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων.

Στην σύντομη προσλαλιά του, στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος ευγνωμόνως ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο για την άδεια και την μεγάλη ευλογία να μεταφερθεί στα Τρίκαλα η Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος, αλλά και τον π. Ευδόκιμο με την συνοδεία του για τον κόπο του να έρθει στην αγιοτόκο πόλη των Τρικάλων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....