Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ο κορονοϊός πλέον

Ο κορονοϊός είναι εδώ ακόμα . Εχει φέρει τεράστιες αλλαγές στις ζωές μας . Άνθρωποι έφυγαν από κοντά μας . Νέα δεδομένα καθημερινά κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την αντιμετώπιση.

Εκτός από το δίλημμα του εμβολιασμού για τον ευατό τους πλέον οι γονείς αντιμετωπίζουν και το δίλημμα τους εμβολιασμού του παιδιού τους. Οι επιστήμονες λένε οτι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα ουτε τώρα αλλά ούτε και στο μέλλον.

Στο μεταξύ πολλοί είναι οι υγειονομικοί που παραμένουν σε αναστολή και δυσκολεύονται οικονομικά ακόμη περισσότερο.

Αλλαγές στα πιστοποιητικά εμβολιασμού φαίνεται ότι φέρνει η τρίτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά πληροφορίες, να ετοιμάζεται να χωρίσει σε δύο «ταχύτητες» το green pass από το 2022.

Συγκεκριμένα:

  • Για τους άνω των 60 ετών αναμένεται να λήγουν στους επτά μήνες.
  • Για όλους τους υπόλοιπους αναμένεται να λήγουν στους εννέα μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Η συγκεκριμένη διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών αναμένεται να αποφασιστεί πρώτα στις Βρυξέλλες μετά τον Ιανουάριο του 2022 και στη συνέχεια θα την υιοθετήσουν και οι χώρες μέλη της Ένωσης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει ότι όταν λήξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού κάποιος από την κατηγορία του εμβολιασμένου περνάει στην κατηγορία του ανεμβολίαστου, με τα rapid test και τους περιορισμούς που ισχύουν.

Μετά την τρίτη δόση πάντως τα πιστοποιητικά θα ισχύουν για όλους τους πολίτες για εννέα μήνες.

 

«Η νέα παραλλαγή του SARS-Cov-2 έχει καταφανώς υψηλότερη μεταδοτικότητα, υψηλότερη ακόμη και από την Δέλτα, η οποία κυριαρχεί αυτή τη στιγμή. Παρόλ’ αυτά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Όμικρον είναι λιγότερο σοβαρή από τη Δέλτα. Αυτό προκύπτει από την αναλογία μεταξύ αριθμού κρουσμάτων προς τις εισαγωγές στα νοσοκομεία της Νότιας Αφρικής. Ο λόγος αυτός είναι χαμηλότερος από ό,τι στη Δέλτα» είπε ο  Άντονι Φάουτσι από τις ΗΠΑ

–ΠΟΥ για μετάλλαξη Όμικρον: Κανένας λόγος να αμφιβάλουμε για τα εμβόλια

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....