Ανοίγει το Market Pass

Οι δικαιούχοι θα μπουν να κάνουν τις αιτήσεις τους για το Market Pass βάσει του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ τους.
Ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος τόνισε χθες (19.2.2023) μιλώντας στο Mega ότι τις δυο πρώτες μέρες οι αιτήσεις θα γίνονται τμηματικά βάσει των ΑΦΜ.

 

«Το Market Pass πρόκειται να ανοίξει από την Τετάρτη. Θα ανοίξει σε δύο μέρες, Πρώτα θα υποβάλλουν οι πολίτες που το ΑΦΜ τους λήγει σε 0 έως 4, ενώ τη δεύτερη μέρα θα μπορούν να υποβάλλουν οι πολίτες που το ΑΦΜ τους λήγει σε 5 έως 9. Πιστεύουμε πως θα κάνουμε νέο ρεκόρ υποβολής αιτήσεων, περίπου ένα εκατομμύριο αιτήσεις και είναι πολύ σημαντικό το επίτευγμα που θα θέλαμε να φτάσουμε», είπε αρχικά ο κ. Αναγνωστόπουλος.

 

Ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι τους πολίτες συμφέρει να πάρουν τα λεφτά για το Market Pass μέσω της άυλης ψηφιακής κάρτας, διότι έτσι θα λάβουν το 100% της οικονομικής ενίσχυσης, ενώ όσοι ζητήσουν την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό θα πάρουν το 80% του ποσού που δικαιούνται.

 

  • Μονομελές νοικοκυριό θα λαμβάνει 22 ευρώ το μήνα
  • Ζευγάρι χωρίς παιδιά 32 ευρώ
  • Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο παιδί, επίσης 32 ευρώ
  • Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα παιδιά 42 ευρώ
  • Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο παιδί 42 ευρώ
  • Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα παιδιά 52 ευρώ.

Τα εισοδηματικά κριτήρια για να πάρει κανείς την οικονομική ενίσχυση ξεκινούν από 16.000 ευρώ για τον άγαμο, για ζευγάρι έως 24.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, για τις μονογονεϊκές οικογένειες δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 24.000 ευρώ με 5.000 για κάθε επιπλέον παιδί.

Τα περιουσιακά στοιχεία των δικαιούχων είναι έως 250.000 ευρώ για άγαμους, χήρους ή ζευγάρια σε διάσταση.

Από την ενίσχυση εξαιρούνται φυσικά πρόσωπα που το 2021 δηλώθηκαν ως εξαρτώμενα ή σαν φιλοξενούμενα καθώς και όσοι εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το 2021.

Από το Market Pass εξαιρούνται επίσης οι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού και όλοι όσοι δεν υπέβαλλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος του 2021 έως και την 31 Δεκεμβρίου 2022.

Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται μέσω του vouchers.gov.gr.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....