Κύπρος: Γιατί ξέσπασαν άγρια επεισόδια

Στη σύλληψη 13 ατόμων προχώρησε η κυπριακή Αστυνομία, έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη Λεμεσό, τα οποία τερματίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Νεαροί κουκουλοφόροι, άφησαν πίσω τους σπασμένα και λεηλατημένα μαγαζιά που ανήκουν σε αλλοδαπούς, καμένα αυτοκίνητα και τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

 

 

Την πληροφορία πως τουρίστες αραβικής καταγωγής δέχθηκαν επίθεση κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Λεμεσό, καθώς και ότι έγινε δέκτης διαβήματος για το εν λόγω περιστατικό, γνωστοποίησε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Κυριάκος Π. Κούρος.

Όπως ανέφερε ο κ. Κούρος μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ: «Έγινα δέκτης διαβήματος από πρέσβη αραβικής χώρας χθες. Αριθμός πολιτών του, αθώοι επισκέπτες στην χώρα μας, ήταν ανάμεσα στα θύματα των επεισοδίων στη Λεμεσό, ένας αρκετά σοβαρά. Διέκοψαν τις διακοπές για να αναχωρήσουν εσπευσμένα, έντρομοι! Αμφιβάλλω εάν θα επιστρέψουν ποτέ.

Πρώτη φορά ένιωσα τόσο αμήχανα για τέτοιας φύσης περιστατικό στην χώρα μας. Αυτή δεν είναι η Κύπρος που γεννήθηκα, μεγάλωσα, έκανα οικογένεια, γερνάω! Δεν έπρεπε να επιτρέψουμε να εξελιχθεί σε κάτι τόσο αποτρόπαιο. Μήπως πέραν της συζήτησης περί ευθυνών και δράσεων ήρθε η ώρα να ανατρέξουμε ως σκεπτόμενα μέλη αυτής της κοινωνίας και σε προσωπική ενδοσκόπηση; Για να εντοπίσουμε που και πώς επωάζεται αυτό το επικίνδυνο “αυγό του φιδιού”; Εξάλλου το πρωτεύον ερώτημα που θέτεται σε τέτοια ζητήματα δεν είναι εάν η Κύπρος που θέλουμε είναι ευθύνη όλων;»

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....