Νέα μέτρα ..τελικά χθες!

Μόλις λίγες ώρες αφού ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι σήμερα  τα κρούσματα θα είναι πάνω από 15.000, οι νεότερες εκτιμήσεις δείχνουν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό, κάτι που κάνει ακόμη πιο πιθανό το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα, ενώ οι ειδικοί που θα συνεδρίαζαν αύριο, τελικά συνεδριάζουν σήμερα!

 

Τα επικρατέστερα σενάρια είναι δύο και θέλουν την κυβέρνηση να επισπεύδει την εφαρμογή των μέτρων είτε την παραμονή Πρωτοχρονιάς είτε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον είναι ραγδαία και η κυβέρνηση επιθυμεί την άμεση εφαρμογή των μέτρων μετά και τις πληροφορίες για έκρηξη κρουσμάτων τις επόμενες μέρες. Ήδη πολλοί λοιμωξιολόγοι κάνουν λόγο για πάνω από 20.000 κρούσματα τις επόμενες μέρες ζητώντας μετ’ επιτάσεως άμεση εφαρμμογή των μέτρων για να μην ξεφύγει η πανδημία.

 

Οικονόμου για μέτρα: «Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για την χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα»

 

«Τα επόμενα 24ωρα είναι σκοπός μας να μην μεταφερθεί από τους νεότερους στις μεγαλύτερες ηλικίες. Κάλεσε τους νέους να αποφύγουν τις συναναστροφές με τους μεγαλύτερους ή να υποβληθούν σε τεστ. Ο σχεδιασμός είναι δυναμικός για την προστασία της δημόσιας υγείας. Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε ανά πάσα στιγμή στον χρόνο που θα κριθεί ότι είναι ο κατάλληλος και ο ενδεδειγμένος».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Οικονόμου είπε: «Σταθμίζουμε τα δεδομένα και παρακολουθούμε την πορεία των κρουσμάτων και αφού ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για την χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα».

Για τα σχολεία είπε: «Μέχρι να ανοίξουν θα έχουμε αρκετά στοιχεία στα χέρια μας αλλά με βάση τα πρωτόκολλα που έχουμε τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά».
Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή και νομίζω ότι το μόνο που θα εισηγηθεί είναι η χρονική μετάθεση και όχι νέα μέτρα, πρόσθεσε ακόμα.

Για το ενδεχόμενο λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και για άλλες ηλικιακές ομάδες που δεν έχουν προχωρήσει στην αναμνηστική δόση με το πέρας του 7μηνου ο κ. Οικονόμου είπε: «Βρισκόμαστε σε επικοινωνία και με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες σε ότι αφορά την διάρκεια του πιστοποιητικού. Είναι ικανοποιητικά τα ποσοστά όσον αφορά στην αναμνηστική δόση και αν χρειαστεί να προσαρμόσουμε την στρατηγική μας θα το δούμε».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....