Γενική απεργία την Τετάρτη 28/2

Γενική απεργία αύριο Τετάρτη 28/2 . Μετ’ εμποδίων θα γίνονται οι μετακινήσεις στην Αθήνα αύριο, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, ημέρα που θα διεξαχθεί η απεργία της ΑΔΕΔΥ καθώς το ένα μετά το άλλο τα σωματεία των εργαζομένων στον κλάδο των μεταφορών εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις. Στη Θεσσαλονίκη τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

 

Επίσης, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στον σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

 

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η ΠΕΝΕΝ στα λιμάνια Πειραιά – Ραφήνας – Λαυρίου.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ συνεχίζει εντατικά την ενημέρωση, την προετοιμασία και την οργάνωση της απεργίας για τις 28/2.

Στο πλαίσιο αυτό κλιμάκια του ΔΣ επισκέπτονται καθημερινά τα πλοία που βρίσκονται στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου στα οποία θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία.

Καμία πτήση δεν θα εκτελείται από και προς ελληνικά αεροδρόμια την Τετάρτη, καθώς και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ. Εφόσον η απεργία πραγματοποιηθεί, καμία πτήση πλην των απαραίτητων (αεροδιακομιδές, κλπ) και των υπερπτήσεων δε θα εξυπηρετείται.

 

Η ΟΛΜΕ συντάσσεται με του άλλους κλάδους που κατέρχονται σε απεργία και καλεί σε συγκέντρωση τους καθηγητές στα δημόσια σχολεία, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

 

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με κοινή τους ανακοίνωση σωματεία της Θεσσαλονίκης καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της ερχόμενης Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών, παρουσιάζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και την Πέμπτη 22/02 στο σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, με τα συνθήματα «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» και «Να αποδοθούν οι ευθύνες, να πληρώσουν οι ένοχοι».

 

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Έτσι, η Θεσσαλονίκη θα μείνει για 24 ώρες χωρίς λεωφορεία και όλες οι γραμμές θα γίνονται μόνο με προσωπικό ασφαλείας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ αναφέρει:

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).

Έχουμε όλοι μας χρέος απέναντι στα θύματα, στους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας, στους νεκρούς της ανείπωτης τραγωδίας στον σιδηρόδρομο. Η θυσία αυτών των ανθρώπων να μην ξεχαστεί ποτέ. Το έγκλημα των Τεμπών δεν πρέπει και δεν θα αποσιωπηθεί.

Απαίτηση όλων αποτελεί η απόδοση ευθυνών και η αποτροπή επανάληψης παρόμοιων τραγικών συμβάντων.

Την ημέρα αυτής της θλιβερής επετείου, οι εργαζόμενοι στις επιβατικές και στις εμπορευματικές μεταφορές, θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα για αποκάλυψη της αλήθειας, της αποτροπής συγκάλυψης ευθυνών και της ανάδειξης όλων των ζητημάτων τα οποία άπτονται της ασφάλειας στην συγκοινωνία, της ασφάλειας στην μεταφορά.

• Τονίζουμε ότι την ημέρα της Απεργίας, Τετάρτη 28 Φλεβάρη, θα διαθέσουμε προσωπικό ασφαλείας για την κάλυψη των αναγκών κίνησης 50 λεωφορείων.

• Τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ καθώς και η νυχτερινή γραμμή του αεροδρομίου (1Ν) θα εργαστούν κανονικά.

 

ΜΜΕ

Η ΕΣΗΕΜ-Θ σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, τις ώρες 10.00-14.00.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

Στη μεγάλη κινητοποίηση που οργανώνουν Εργατικά Σωματεία και Ομοσπονδίες της χώρας την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου συμμετέχει η ΠΟΕΣΥ, προκηρύσσοντας στάση εργασίας για τους δημοσιογράφους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα 10:00 έως 14:00.

Στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και τις οικογένειές τους να ζητούν δικαιοσύνη και τιμωρία των υπευθύνων, ενώ η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια απομυζούν το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων, τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν και η ζωή των πολιτών χειροτερεύει, οι δημοσιογράφοι της χώρας διεκδικούμε:

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές μισθολογικές αυξήσεις
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας
  • Τέλος στην αισχροκέρδεια και την ακρίβεια

Οι δημοσιογράφοι, τονίζει η ΠΟΕΣΥ, συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών για αναβαθμισμένα νοσοκομεία, και των φοιτητών για Δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....