Φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Ηγουμενίτσας -Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα εγκατέλειψαν με ασφάλεια

Τεράστια πυρκαγιά . Οι καπνοί φαίνονται ως την Κέρκυρα. Ευτυχώς όλοι είναι καλά . Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το γκαράζ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία όπου υπάρχουν πολλά φορτηγά.

 

Είναι το πλοίο   Euroferry Olympia, που πλέει υπό σημαία Ιταλίας, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το σύνολο το επιβατών του Euroferry Olympia έχουν εγκαταλείψει το πλοίο με σωσίβιες λέμβους και βρίσκεται σε εξέλιξη η περισυλλογή τους.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας ο πλοίαρχος ενημέρωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί σωσίβιες λέμβους.

«Έχει ξεκινήσει η διαδικασία της περισυλλογής των επιβατών από τις σωσίβιες λέμβους» ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος.

Ο Κώστας Κατσαφάδος, υφυπουργός Ναυτιλίας, επεσήμανε στην ΕΡΤ πως στην επιχείρηση συμμετάσχουν και ένα ελικόπτερο αλλά και πλοίο από την Ιταλία.

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....