Χιόνια και κλειστά σχολεία σε Καστοριά, Φλώρινα και Κοζάνη

Μάρτης γδάρτης στη Δυτική Μακεδονία με τα χιόνια να ντύνουν στα λευκά τη Φλώρινα, την Κοζάνη, την Καστοριά και τα Γρεβενά. Κλειστά σχολεία και προβλήματα σε δρόμους των περιοχών, με τα συνεργεία να βρίσκονται επί ποδός. Ο καιρός δείχνει και πάλι τα δόντια του, με τον υδράργυρο τις τελευταίες ώρες να βρίσκεται κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Οι έντονες χιονοπτώσεις που σημειώνονται από τα μεσάνυχτα στη Δυτική Μακεδονία επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Έτσι, με απόφαση του δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη, την Τρίτη 1 Μαρτίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν στις 9.15 το πρωί ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Επίσης, στην ΠΕ Καστοριάς και στους δήμους Καστοριάς, ‘Αργους Ορεστικού και Νεστορίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ενώ δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί, βρεφικοί σταθμοί τα ΚΔΑΠ καθώς και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. του Δήμου Αργους Ορεστικού Καστοριάς.

Στην ΠΕ Φλώρινας και στους δήμους Πρεσπών, Φλώρινας και Αμυνταίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην ΠΕ Κοζάνης και στους δήμους, Βοϊου Βελβεντού και Σερβίων τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ στον δήμο Κοζάνης η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 09:15.

Βροχές μέτριας έντασης προβλέπονται σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο. Βελτιωμένος από πλευράς φαινομένων θα είναι ο καιρός στα βορειοανατολικά τμήματα, όπου θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Πρόσκαιρες καταιγίδες και λίγο πιο έντονες βροχές αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις για ακόμα μια ημέρα στα ορεινά ημιορεινά όλης της χώρας, με πιο έντονες χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία και πιο παροδικές νοτιότερα.

Θα κάνει χειμωνιάτικο κρύο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με αρνητικές τιμές νωρίς το πρωί και ισχυρό παγετό. Το μεσημέρι το θερμόμετρο θα φτάσει τους 8°C στα κεντρικά και βόρεια, 12-13°C στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Και στο Αιγαίο χαμηλές τιμές στα βόρεια με 11 βαθμούς το μεσημέρι, μέχρι 15°C στα νότια τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις 3-5, στο Αιγαίο τοπικά και 6 μποφόρ η έντασή τους.

Στην Αττική προβλέπεται συννεφιά, αυξημένη το πρωί και το βράδυ με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία από 7 έως 12°C και θα πνέει βόρειος άνεμος 4-5 τοπικά και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά –ημιορεινά, ενδεικτικά αναφέρω όμως θα χιονίσει έστω και πρόσκαιρα σε χαμηλότερα υψόμετρα, στα 300-400μ. Η θερμοκρασία από 2 έως 7°C, ανατολικοί οι άνεμοι στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....