Αυξήσεις σε φυσικό αέριο αλλά και σε ψωμί

Εκτός ελέγχου οι τιμές στο φυσικό αέριο, προάγγελος ότι τα χειρότερα έρχονται. Πριν από λίγο η τιμή του ξεπέρασε τα 190 ευρώ την μεγαβατώρα (193,116 για την ακρίβεια), σημειώνοντας αύξηση 55,34%. Να σημειωθεί από την ημέρα που έκανε εισβολή η Ρωσία στην Ουκρανία η τιμή του φυσικού αερίου έχει υπερδιπλασιαστεί.

Την ίδια ώρα κούρσα πραγματοποιεί και η τιμή του πετρελαίου, με την τιμή του Brent να υπερβαίνει τα 110 δολάρια το βαρέλι. Αυτή την στιγμή έχει φτάσει τα 111,07 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 5,81%. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχε ξεπεράσει και τα 113 δολάρια το βαρέλι.

 

Το ψωμί …ψωμάκι !

Νέα αύξηση στην τιμή του ψωμιού και βασικών προϊόντων αρτοζαχαροπλαστικής αναμένεται το επόμενο διάστημα, ύστερα από αυτή που σημειώθηκε το Σεπτέμβριο του 2021 λόγω των ανατιμήσεων.

Οπως έχει γίνει γνωστό, μεγάλες αυξήσεις καταγράφουν οι διεθνείς τιμές για το σιτάρι και το καλαμπόκι μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κάνοντας πιο ορατό τον κίνδυνο ανατιμήσεων σε μία σειρά βασικών ειδών διατροφής, όπως το ψωμί

“Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια εμείς οι αρτοποιοί να απορροφήσουμε τις αυξήσεις , αλλά είμαστε σε δύσκολη κατάσταση πλέον- Να μειώσει η κυβέρνηση τον ΦΠΑ”, λένε οι αρτοποιοί της χώρας. 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....