Η Εξόδιος Ακολουθία του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, Προέδρου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης

 

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, στην εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου Λεωνίδα Παπαδόπουλου, Άρχοντος Δικαιοφύλακος της Μ.τ.Χ.Ε., Προέδρου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, η οποία τελέστηκε την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης με βαθύτατη οδύνη ανακοίνωσε  την εκδημία του Προέδρου της Λεωνίδα Παπαδόπουλου.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: “Ο εκδημήσας Πρόεδρος υπήρξε διαπρεπής νομικός, πανεπιστημιακός δάσκαλος, υπέρμαχος των αξιών της παιδείας και του πολιτισμού, Άρχων Δικαιοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Άρχων Ρεφερενδάριος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Αγάπησε βαθύτατα τον άνθρωπο, με όλη την πολυμέρειά του, ως συνθετικό στοιχείο του γίγνεσθαι, ο οποίος καταθέτει τη δική του πρόταση και τη δική του “έργω και λόγω” ουσία.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η περί φιλανθρωπίας κοσμοθεωρία του, εμφορούνταν πάντοτε, όχι από ελεημονούσα αντίληψη, αλλά από την υψοποιό του ανθρώπου θεώρηση, ότι αυτός, στην κλίμακα των αξιών, κατέχει την υψηλότερη βαθμίδα”.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....