Η τροπολογία για το επίδομα βενζίνης

Η επιδότηση της τιμής του ντίζελ κίνησης θα ισχύσει μέχρι 30 Απριλίου, αλλά η τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει και δυνατότητα παράτασης ή και αύξησης της έκπτωσης στην τιμή και για τους επόμενους μήνες. Η τιμή μειώνεται έτσι, από περίπου 2 ευρώ σήμερα, στα προ πολέμου επίπεδα, χωρίς να προβλέπονται όρια κατανάλωσης ή εισοδήματος για τους ωφελούμενους.

Για την έκπτωση στη βενζίνη κίνησης, προβλέπεται εισοδηματικό κριτήριο 30.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα) και το ενδεχόμενο αύξησης επιδότησης έως και 5 ευρώ το μήνα, για όσους επιλέξουν να εκδώσουν την άυλη χρεωστική κάρτα για να πληρώσουν χρησιμοποιώντας το κινητό τους στο POS του πρατηρίου καυσίμων, αντί να ζητήσουν να μπει το επίδομα καυσίμων στον τραπεζικό λογαριασμό τους.

Εφόσον η μηνιαία κατανάλωση ορίζεται στα 60 λίτρα ανά μήνα, μπορεί το ποσόν να αυξηθεί και στα 49 αντί 40 ευρώ για 180 λίτρα στο τρίμηνο (επιπλέον 9 ευρώ ή +22%) ή και στα 39 αντί 30 ευρώ προκειμένου για ιδιοκτήτη μηχανής (αύξηση 30%).

 

Το επίδομα πρέπει να αξιοποιηθεί μέχρι 31 Ιουλίου 2022, σε διαφορετική περίπτωση το δικαίωμα ή τυχόν υπόλοιπο στην κάρτα, χάνεται.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....