ΟΣΕ: Εγκρίθηκε η κατασκευή νέας πεζογέφυρας στους Αμπελόκηπους – Αντικαθιστούν την επικίνδυνη παλιά

Στην έγκριση της κατασκευής νέας πεζογέφυρας στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης προχώρησε σήμερα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ Α.Ε.

Το έργο «Κατασκευή Νέας Πεζογέφυρας στην Περιοχή του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη» -που έρχεται να ικανοποιήσει ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής- θα έχει προϋπολογισμό ύψους περίπου 1.375.562 ευρώ και διάρκεια εκτέλεσης 12 μήνες.

 

Η κατασκευή της γέφυρας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης αντικαθιστώντας την παλαιά μεταλλική πεζογέφυρα με νέα σύγχρονη μεταλλική, που θα πληροί όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ασφαλή διέλευση των πεζών και την προσβασιμότητα στα άτομα των ΑΜΕΑ.

Σημειώνεται ότι, η πεζογέφυρα που διέρχεται πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες κατοίκους και εργαζόμενους, καθώς ενώνει τους Αμπελόκηπους με το Β΄ Δημοτικό Διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τις οδούς Χαλκίδη – Καλλιθέας με την Μοναστηρίου.

 

ο Δήμος σε ανακοίνωση του τονίζει :

 

Ύστερα από πολύχρονο αγώνα του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου, ένα σημαντικό έργο για την ασφάλεια των κατοίκων του Δήμου μπαίνει στη φάση της υλοποίησης καθώς στην έγκριση της κατασκευής νέας πεζογέφυρας στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης προχώρησε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης την Πέμπτη 8/4, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ Α.Ε.
*αυτή ειναι η κατάσταση της παλιάς σήμερα

 

 

πηγη naftemporiki

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....