Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ανακυκλώνει 19 συνολικά υλικά – Πλέον και καφέ

Ο καφές έγινε το 19ο υλικό που ανακυκλώνεται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 19 είναι πλέον τα υλικά που συγκεντρώνονται σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τελευταία προσθήκη τον καφέ, είτε αυτός είναι σε κάψουλες, είτε χύμα. Για τη συλλογή έχουν τοποθετηθεί δύο ξεχωριστοί κάδοι με ειδική σήμανση, που βρίσκονται στο φουαγιέ, στο ισόγειο του Ιδρύματος. Στον ένα, που έχει καφέ χρώμα, συγκεντρώνονται μόνο χρησιμοποιημένες αλουμινένιες κάψουλες καφέ όλων των τύπων. Για διευκόλυνση οι φοιτητές/τριες μπορούν να χρησιμοποιούν ειδικές ανακυκλώσιμες στεγανές σακούλες που διατίθενται δίπλα στον κάδο. Για τον χύμα καφέ υπάρχει μικρός λευκός κάδος όπου οι φοιτητές/τριες ρίχνουν μόνο χρησιμοποιημένο καφέ χύμα (φίλτρου, espresso, ελληνικό) που έχουν φέρει σε σακούλα από το σπίτι τους. Εναλλακτικά, υπάρχει και δεύτερος μεγάλος πράσινος κάδος στην αυλή του Πανεπιστημίου, δίπλα στην καφετέρια.

Για την ανακύκλωση γενικότερα στο Πανεπιστήμιο και το εξαιρετικό έργο που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια μίλησε στην τηλεφημεριδα της 4Ε ο υπεύθυνο γραφείου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου   Μακεδονίας Άρης Χατζηνικολάου, «τα τελευταία χρόνια, το εκτεταμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έχει γίνει γνωστό πανελληνίως, με αποτέλεσμα να δεχόμαστε δέματα με υλικά ανακύκλωσης όχι μόνον από όλη την Θεσσαλονίκη, αλλά και από όλη την Ελλάδα», είπε .

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηνικολάου, «τα υλικά είναι κυρίως CD/DVD και πλαστικά καπάκια, για τα οποία ο κόσμος δεν βρίσκει άλλα σημεία ανακύκλωσης, και ενδεικτικό της απήχησης είναι το γεγονός ότι πρόσφατα ήρθαν δύο δέματα με CD/DVD, από το Ηράκλειο της Κρήτης».

Μπορείτε να βρείτε έξτρα πληροφορίες

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....