Συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριάρχου στους σεισμόπληκτους- Κλιμάκιο της κυβέρνησης ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών

Η Α.Θ.Π. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κύριος Κύριος ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ προσέφερε ηθική στήριξη με εγκάρδιες ευχές και υλική βοήθεια με σεβαστό οικονομικό ποσό, για την ενίσχυση της σεισμόπληκτης Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου και του ποιμνίου της, που δοκιμάζεται από τους καταστροφικούς σεισμούς.

 

 

.

 

Επίσης χθες , κλιμάκιο της Ελληνικής Κυβερνήσεως βρέθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της καθ’ ημάς Μητροπόλεως, προκειμένου να ενημερώσει τους τοπικούς φορείς, για τον απολογισμό των έως τώρα ενεργειών προς την ανακούφιση των σεισμόπληκτων περιοχών και τον προγραμματισμό των επόμενων πρωτοβουλιών.
Το κλιμάκιο, αποτελούνταν από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Ευάγγελο Τουρνά καλοσώρισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας.
Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου κ. Νίκος Σιριγωνάκης, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Μανώλης Φραγκάκης, ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερρουσίων κ. Μανώλης Κοκοσάλης, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης καθώς και εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος. Έγινε ευρεία συζήτηση, και απολογισμός του έργου που έχουν επιτελέσει σε συνεργασία η Πολιτεία με τους Δήμους, την Περιφερεια, και τη Μητρόπολη, ενώ ακολούθησε ευρεία συζήτηση, για την προώθηση και επίλυση προβλημάτων που προέκυψαν απο τους σεισμούς στην περιοχή.

 

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....