Πραγματοποιήθηκε ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Πραγματοποιήθηκε ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος
«ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» – bwin. Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βορείου Ελλάδος

Mε μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 20.11.2021 και την Κυριακή 21.11.21 η Υποδοχή της Αλεξανδρείου Φλόγας και ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» – bwin καθώς και οι παράλληλοι Δρόμοι Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., 10.000μ. ΔΗΜΗΤΡΑΣ
Στην υποδοχή της Αλεξανδρείου φλόγας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων–Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Τριαντάφυλλος Πουρσανίδης μετέφεραν την Αλεξάνδρειο φλόγα τα τελευταία μέτρα της διαδρομής και στη συνέχεια άναψαν το βωμό που είχε στηθεί στην Πλατεία Επταλόφου. Τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο συνόδευαν οι διακεκριμένοι αθλητές:
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΣΑΡΙΜΠΕΚΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΧΑΡΤΟΜΑΤΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΚΑΪΤΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ ΣΜΑΡΩ – ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΓΙΑΜΟΥΚΟΓΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ – ΣΔΡΑΥΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας :
ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ -ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΚΟΥΚΟΥΜΕΡΙΑ ΕΛΕΝΗ – ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ ΡΑΦΑΗΛ – ΠΙΚΙΟΥ ΣΤΕΛΛΑ – ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΧΑΤΖΗ ΕΥΜΟΡΦΙΛΗ – ΡΑΠΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΠΡΙΦΤΙ ΑΓΓΕΛΟΣ – ΜΟΥΧΣΙΑΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ – ΚΟΤΖΑ ΦΑΜΠΙΟ – ΠΟΓΙΑΝΝΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ – ΚΑΡΑΟΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΓΙΟΦΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ – ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ – ΠΑΡΘΕΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ – ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ – ΤΣΑΤΣΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΤΥΡΟΚΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΤΟΝΑ ΝΤΑΝΝΙΑ – ΚΕΣΙΔΗΣ ΠΑΡΗΣ -ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΕΦΑΝΙ – ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΒΡΕΝΟΖΙ ΛΟΥΚΑΣ – ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΛΥΔΙΑ.

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, ο τελικός αριθμός των εγγεγραμμένων δρομέων σε όλους τους δρόμους του Διεθνούς Μαραθωνίου ήταν και φέτος εντυπωσιακός.
Ο αριθμός των εγγεγραμμένων δρομέων που συμμετείχαν στον Δρόμο Υγείας 10.000μ που ξεκίνησε από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κ. Καραμανλής» Οι συμμετέχοντες ήταν πολύ περισσότεροι σε αριθμό, αφού ο καλός καιρός βοήθησε και αρκετοί ενδιαφερόμενοι της τελευταίας στιγμής, που δεν πρόλαβαν να δηλωθούν εγκαίρως, έτρεξαν αυθόρμητα στο πλευρό των υπόλοιπων δρομέων χωρίς να έχουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό. Ο Δρόμος 10.000μ. του «Μαραθωνίου της Ιστορίας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου και έλαβε το όνομα της αδικοχαμένης αθλήτριας, που υπήρξε η πρώτη νικήτρια στο συγκεκριμένο δρόμο το 2006 στον 1ο Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».
Την εκκίνηση του αγώνα, έδωσε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων–Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συμμετείχαν ενεργά στη διοργάνωση αλλά και όλους τους αθλητές και συμμετέχοντες, οι οποίοι ανέδειξαν για ακόμη μια φορά το Διεθνή Μαραθώνιο σε κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Βορείου Ελλάδος. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την Οργανωτική και Τεχνική Επιτροπή καθώς επίσης και τα τμήματα των υπηρεσιών του Δήμου μας (αθλητικό, καθαριότητας, περιβάλλοντος, κίνησης, πρασίνου) για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των διοργανώσεων που ήταν στην ευθύνη μας.
Τα αναλυτικά αποτελέσματα του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και όλων των παράλληλων Δρόμων Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος υπάρχουν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.atgm.gr
Παρακολουθήστε σχετικό βίντεο εδώ: https://youtu.be/AOLvA51zHM0

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....