Χειρόφρενο τραβούν αύριο στα ΜΜΜ Θεσσαλονίκης και Αθήνας λόγω της απεργίας

Χειρόφρενο τραβούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ την Τετάρτη, εξαιτίας της συμμετοχής του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Θα υπάρξει προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων, ενώ κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των ΑμεΑ, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

 

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Εμπόρων, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων, ο Εμπορικός Σύλλογος και το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα συμμετάσχουν στην απεργία που έχει κηρύξει για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η ΓΣΕΕ. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, τα καταστήματα της αγοράς θα είναι ανοιχτά εκείνη την ημέρα ενώ θα κυκλοφορούν κανονικά και τα ταξί στην πόλη.

Οι έμποροι, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκη, θα παραδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη.

 

 

ΑΤΤΙΚΗ

 

 

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα .

Συγκεκριμένα τα λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ανακοίνωση για τη συμμετοχή 24ωρη απεργία της 9ης Νοεμβρίου και ότι το Μετρό θα λειτουργήσει μόνο, από τις 09:30 έως 15:00, για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των απεργών διαδηλωτών εξέδωσαν οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. αναφέρει ότι συμμετέχει στην απεργία και οι ηλεκτροδηγοί του ΗΣΑΠ θα εργαστούν μεταξύ 9:00 π.μ έως 17:00 για τη μεταφορά των διαδηλωτών.

 

Δεμένα θα  παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη 09/11, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις 00.01 με λήξη στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Χωρίς ταξί η Αθήνα

Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη (9 Νοεμβρίου), καθώς αποφασίστηκε οι οδηγοί του κλάδουν να συμμετάσχουν και εκείνοι στην απεργία.

Οι οδηγοί αποφάσισαν πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΑΤΑ (Μάρνη 17).

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....