Με κατάνυξη οι Άγιες ημέρες στην Μητρόπολη Ζάμπιας

Με κατάνυξη οι Άγιες ημέρες στην Μητρόπολη Ζάμπιας . Όπως ενημερώνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης :
“Οι άγιες ημέρες του Πάθους και της Ανάστασης του Κυρίου μας πλησιάζουν και η Ελληνική Παροικία μας θα εορτάσει και φέτος το Ελληνορθόδοξο Πάσχα με σεβασμό στην Παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της φυλής μας.
Και φέτος όπως και πέρυσι η Μητροπολη μας, τα Προξενεία και η Κοινότητά μας θα εορτάσουμε το Πάσχα μας στους χώρους της Μητροπόλεως.
Με τον πατροπαραδοτο τρόπο που οι Έλληνες γνωρίζουμε.
Φέτος έρχεται στην Ζάμπια λαϊκό συγκρότημα από την Ελλάδα από νέα ταλαντούχα παιδιά, που θα μας μεταφέρουν τον πλούτο της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς με χορούς και τραγούδια από την πατρίδα μας.
Θα προσφέρθουν ελληνικός οβελίας και πασχαλινά εδέσματα.
Αγαπητοί μου το Πάσχα για εμάς τους χριστιανούς είναι πέρασμα από τον θάνατο στην ζωή,από την φθορά στην αφθαρσία,απο το σκοτάδι στο φως,και από την σκλαβιά στην ελευθερία.
Εύχομαι και φέτος να συνεχιστεί η ιστορική παράδοση της παροικίας μας και να εορτάσουμε όλοι μαζί γύρω από το φως της Ανάστασης.
Γιαυτό θερμά σας παρακαλώ την ερχόμενη Κυριακή των Βαιων 9 Απριλίου να συναντηθούμε όσοι έχετε την ευγενή καλοσύνη στην Ελληνική κοινότητα μετά την θεία Λειτουργία για τις λεπτομέρειες.
Καλό και ευλογημένο Πάσχα σε όλους”
Ο Ζάμπιας Ιωαννης

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....