Αγρότες στους δρόμους της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης

Στα Χανιά αγρότες του νομού πραγματοποίησαν συγκέντρωση και μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη. Άμεση καταβολή αποζημιώσεων λόγω των φυσικών φαινομένων, καθώς και αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, τα κυριότερα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Χανιά συμμετείχαν σε κινητοποίηση που οργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων τη Δευτέρα (31.01.2022). Ζήτησαν τη λήψη μέτρων για τη στήριξη του εισοδήματός τους.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν με τα οχήματά τους στην είσοδο της πόλης στον κόμβο Μουρνιών και με μηχανοκίνητη πορεία σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων, κατευθύνθηκαν στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Η μείωση του κόστους παραγωγής και της ενέργειας, η επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει με τους δασικούς χάρτες, η άμεση καταβολή αποζημιώσεων για τους πληγέντες αγρότες λόγω των φυσικών φαινομένων, καθώς και η αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, ήταν τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης.

Δείτε φωτογραφία cretalive.gr

 

 

 

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Μανούσος Σταυριανουδάκης, δήλωσε ότι στα αιτήματά τους είναι και η επιδότηση από την κυβέρνηση ζωοτροφών και αγροεφοδίων για να μπορέσουν να συνεχίσουν να παράγουν προϊόντα.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση τοποθέτησαν συμβολικά τρεις κλούβες με αγροτικά προϊόντα στα σκαλιά του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας, ενώ παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Καλογερή.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση αγροτών έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

 

Συμβολική διαμαρτυρία έξω από το υφυπουργείο Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιούν αυτή την ώρα αγρότες, οι οποίοι έφτασαν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα.

Οι αγρότες, μεταξύ των άλλων, ζητούν κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, μείωση του κόστους παραγωγής και μέτρα για την ελάφρυνσή τους από τις αυξήσεις του κόστους ενέργειας. Όπως λένε, διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές στα καύσιμα, στο πετρέλαιο κ.ά., ενώ αναμένεται σε λίγο να παραδώσουν αναλυτικό ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....