Αναδίπλωση Πούτιν για Ουκρανία: Είμαστε έτοιμοι για διπλωματικές λύσεις με τους Δυτικούς

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε σήμερα ότι είναι διατεθειμένος να βρει “διπλωματικές λύσεις” με τους Δυτικούς για την αποκλιμάκωση της κρίσης γύρω από την Ουκρανία, όμως επέμεινε ότι τα συμφέροντα και η ασφάλεια της χώρας του είναι “αδιαπραγμάτευτα”.

Η χώρα μας είναι πάντα ανοικτή στον άμεσο και ειλικρινή διάλογο για την εξεύρεση διπλωματικών λύσεων στα πιο περίπλοκα προβλήματα. Ωστόσο τα συμφέροντά μας και η ασφάλεια των πολιτών μας είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτα”, τόνισε ο Πούτιν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα με την ευκαιρία της ημέρας του Υπερασπιστή της Πατρίδας.

 

Μόλις λίγες ώρες μετά το οργισμένο διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν αλλά και την ακύρωση της συνάντησης Μπλίνκεν – Λαβρόφ (με τον αμερικανό ΥΠΕΞ να λέει ότι «δεν έχει νόημα»), ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε διατεθειμένος να βρει «διπλωματικές λύσεις» με τους Δυτικούς για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία. Αλλά ξεκαθάρισε ότι τα συμφέροντα και η ασφάλεια της χώρας του είναι «αδιαπραγμάτευτα».

«Η χώρα μας είναι πάντα ανοικτή στον άμεσο και ειλικρινή διάλογο για την εξεύρεση διπλωματικών λύσεων στα πιο περίπλοκα προβλήματα. Ωστόσο τα συμφέροντά μας και η ασφάλεια των πολιτών μας είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτα», τόνισε ο Πούτιν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα με την ευκαιρία της ημέρας του Υπερασπιστή της Πατρίδας.

Είναι η πρώτη αντίδραση του Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την ομοβροντία κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για την απόφασή της να αλλάξει, ουσιαστικά, τα σύνορα της Ουκρανίας, αναγνωρίζοντας την ανεξαρτησία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, στην περιοχή του Ντονμπάς, όπου βρίσκεται και η Μαριούπολη.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανοίγει ξανά το παράθυρο του διαλόγου με τη Δύση, το οποίο φάνηκε να κλείνει ερμητικά όταν μερικές ώρες νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωνε ότι μια συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ (σ.σ. αύριο Πέμπτη στη Γενεύη), δεν έχει νόημα να γίνει.

 

Νεκρός στρατιώτης

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και ακόμη έξι τραυματίστηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες από τους βομβαρδισμούς των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, καθώς παρατηρείται μεγάλος αριθμός παραβιάσεων της εκεχειρίας.

 

Ο στρατός επεσήμανε στη σελίδα του στο Facebook ότι έχει καταγράψει τις προηγούμενες 24 ώρες 96 περιστατικά βομβαρδισμού από τους αντάρτες, έναντι 84 χθες. Παράλληλα πρόσθεσε ότι οι αυτονιμιστές χρησιμοποιούν βαρύ πυροβολικό, ολμοβόλα και εκτοξευτήρες ρουκετών Grad.

 

πηγη Δικαιολογητικά

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....