Άνθισαν οι ροδακινιές στην Ημαθία

Εικόνες βγαλμένες από παραμύθι μπορεί κάποιος να αντικρίσει στον κάμπο της Ημαθίας, με το ροζ μωσαϊκό χρωμάτων που διαμορφώνουν οι ανθισμένες ροδακινιές να εντυπωσιάζει.

Η ανθοφορία των δένδρων ξεκίνησε και θα κορυφωθεί περί τα τέλη του μήνα, με τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας μάλιστα να διοργανώνει βόλτες με ποδήλατα, περιπατητικές διαδρομές και διαγωνισμό φωτογραφίας.

Το φαινόμενο με τις ανθισμένες ροδακινιές χαρακτηρίζεται μοναδικό στην Ελλάδα και πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να συγκρίνουν το μεγαλείο της ελληνικής φύσης με το αντίστοιχο της Ιαπωνίας με τις κερασιές.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με τις δράσεις του ΤΟΒ, η ποδηλατοβόλτα περιλαμβάνει δύο διαδρομές, μία των 17 και μία των 43 χιλιομέτρων. Ιδιαίτερα ξεχωριστός αναμένεται να είναι και ο περίπατος δίπλα στις ανθισμένες ροδακινιές, μία πρωτοβουλία που θα περιλαμβάνει και ενημέρωση για την καλλιέργεια της ροδακινιάς.

Ταυτόχρονα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και ο διαγωνισμός φωτογραφίας από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας, σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας.

Στο κάλεσμά του ο ΤΟΒ αναφέρει: «Ήρθε πάλι η άνοιξη και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τους δρόμους και να ξεχυθούμε στον κάμπο της Βέροιας, όπου κάθε χρόνο οι ανθισμένες ροδακινιές δημιουργούν μία απέραντη ροζ θάλασσα. Ένα φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....