Αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε διάφορες χώρες

«Από το Τόκιο μέχρι το Λονδίνο και την Ταϊπέι, Ουκρανοί που ζουν στο εξωτερικό και εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους για να συμμετάσχουν σε αντιπολεμικές συγκεντρώσεις που εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο καθώς τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν προς την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Αρκετές εκατοντάδες Ουκρανοί που ζουν στην Ιαπωνία συγκεντρώθηκαν έξω από τους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς του Τόκιο το Σάββατο, φωνάζοντας «Σταματήστε τον πόλεμο!». και «Ειρήνη για την Ουκρανία». Κρατούσαν πινακίδες όπως «Όχι πόλεμος», «Σταματήστε τον Πούτιν, Σταματήστε τη Ρωσία», ενώ άλλοι κρατούσαν σημαίες της Ουκρανίας. Σε μια ξεχωριστή συγκέντρωση που φέρεται να οργανώθηκε από Ρώσους κατοίκους στην Ιαπωνία, αρκετές δεκάδες άνθρωποι φώναξαν «Κάτω τα χέρια από την Ουκρανία!».

Στην Ταϊβάν, περισσότεροι από 100 διαδηλωτές φώναζαν «Στηρίξτε την Ουκρανία» και «Δόξα στην Ουκρανία» διαδήλωσαν έξω από το γραφείο της αντιπροσωπείας της Ρωσίας το Σάββατο.

«Η οικογένειά μου, οι φίλοι μου είναι τώρα στα υπόγειά τους λόγω των αεροπορικών επιθέσεων», είπε η Γιούλια Κολόροβα, μια 49χρονη Ουκρανή που ζει στην Ταϊβάν. «Θέλω απλώς να είναι δυνατοί. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο τρομακτικό είναι να βλέπεις τους πυραύλους πάνω από το κεφάλι σου. Είναι σουρεαλιστικό».

Καλιφόρνια – AP Photo/Damian Dovarganes
Ρώμη – AP Photo/Gregorio Borgia

Πηγές: Associated Press, EΡΤ

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....