Απίστευτη ταλαιπωρία στην Αττική – Εγκλωβισμένοι για ώρες στους δρόμους !

Σε έναν από τους πιο σύγχρονους δρόμους του λεκανοπεδίου, η κακοκαιρία «Ελπίδα» έφερε εικόνες ντροπής.  Ο πλέον διαφημισμένος και “ακριβοπληρωμένος” δρόμος της χώρας , η “ΑΤΙΙΚΗ ΟΔΟΣ” φράκαρε!

Τα εκχιονιστικά των δήμων και της περιφέρειας, μαζί με τους πυροσβέστες, αστυνομικούς και τον στρατό έδωσαν ολονύχτια μάχη στην Αττική προκειμένου να παράσχουν βοήθεια σε πολίτες που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους στην Αττική Οδό.

 

Με την ίδια την Αττική Οδό απούσα, να αφήνει τους οδηγούς να μπουν στο δρόμο αλλά να μην φροντίζει αυτός να μείνει ανοιχτός, να μην απαντά στις κλήσεις των πολιτών και αφήνοντάς τους στο έλεος της κακοκαιρίας αλλά και με το κράτος να λειτουργεί με αντανακλαστικά χελώνας, να στέλνει το στρατό το βράδυ, ενώ από τις 09:00 το πρωί υπήρχαν πληροφορίες για εγκλωβισμένους οδηγούς.

Έως τις 06:00 το πρωί, στην Αττική Οδό παραμένουν εγκλωβισμένοι οδηγοί στα χιόνια. Κανείς δεν ξέρει  πόσοι είναι οι οδηγοί που έχουν μείνει εγκλωβισμένοι στο δρόμο. Κάποιες αναφορές έλεγαν πως είναι ίσως και 5.000.Ο στρατός  μοίρασε μπάρες και νερά αλλά και κουβέρτες.

 

 

Κακοκαιρία: Διακοπή ρεύματος στη μισή Αττική

 

Χαλάνδρι, Μαρούσι, Ψυχικό, Μεταμόρφωση, Ν. Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο, Πεύκη, Κερατέα, Καλύβια, Κορωπί, Πάλληνη, Πικέρμι, Ντράφι, Γραμματικό, Μαραθώνας, Αλεποχώρι, Πόρτο Γερμενό, Βύρωνας, Καρέας, Γλυφάδα, Βούλα, Ν. Σμύρνη, Άλιμο, Σαλαμίνα, Άγιος Δημήτριος, Πειραιάς είναι μόνο μερικές από τις περιοχές της Αττικής που λόγω της κακοκαιρίας έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Οι βλάβες είναι περίπου 5.000, αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ δηλώνει αδυναμία, λόγω των αποκλεισμένων δρόμων, να φτάσει στα σημεία όπου υπάρχουν οι βλάβες. Και αν δεν ανοίξουν οι δρόμοι, δεν μπορεί να υπάρξει και χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των βλαβών!

Στον Πειραιά, σε κάποιες περιοχές, το ρεύμα έχει κοπεί από τις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας. «Υπάρχουν άτομα με προβλήματα υγείας που κινδυνεύουν» ανέφερε ο αναγνώστης, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Στο Νέο Ηράκλειο, αναγνώστης του newsit.gr ανέφερε πως δεν έχουν ρεύμα πριν από τις 20:00 το απόγευμα. Σε επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, η απάντηση ήταν πως δεν γνωρίζουν πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη! Έως τότε, όπως περιέγραψε ο αναγνώστης, κυκλοφορούν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι με 2-3 μπουφάν, γάντια και σκούφους μήπως και ζεσταθούν.

 

Τα μεσα μεταφοράς υπολειτουργούν

Ειδικότερα, τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας λόγω της συνεχιζόμενης έντονης χιονόπτωσης, καθιστούν αδύνατη την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλεϊ.

Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής θα διενεργούν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών.

Προτεραιότητα, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες.

 

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Έρχεται ολικός παγετός, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

 

Σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνών σε Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο, Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη, σε χαμηλά υψόμετρα των Δωδεκανήσων και πρόσκαιρα σε Σποράδες, Μαγνησία και νησιά των Ανατολικών Ανατολικών. . Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα βόρεια που εξασθενούν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Ο Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρά και τοπικά στα βόρεια ολικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 2 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως -4 βαθμούς), -5 έως 1 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -2 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από – 7 έως 2 βαθμούς), 0 έως 5 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 0 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι που θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενών έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθιές θα στραφούν σε τους βορειοδυτικούς. ίδια ένταση.

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, στους τόπους στα βόρεια τμήματα ισχυρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 2 βαθμούς Κελσίου, αλλά τις νυχτερινές ώρες η ελάχιστη που είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρες, με σταδιακή εξασθένηση. περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....