Χανιά -Διαδικτυακό Σεμινάριο γονέων « Συζητήσεις Γονέων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου»

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ πρόκειται να υλοποιήσει διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο   « Συζητήσεις Γονέων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου». Θέματα του σεμιναρίου αποτελούν : α) έφηβοι και διαδίκτυο: κατευθύνσεις για ασφαλή πλοήγηση στο πλαίσιο της οικογένειας β) η πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από τους γονείς « όταν το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν» γ) οι μαθησιακές δυσκολίες και οι επιπτώσεις τους στο ψυχολογικό κλίμα της οικογένειας δ) ο εκφοβισμός (bullying) του εφήβου στο χώρο του σχολείου: αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης και ε) ξεπερνώντας τα εμπόδια για μία αποτελεσματική επικοινωνία γονέων – εφήβων.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι ο έγκαιρος προβληματισμός και η ευαισθητοποίηση των γονέων σε θέματα που εμποδίζουν την ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των εφήβων στο χώρο του σχολείου, της οικογένειας και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα διάρκειας πέντε ενημερωτικών συναντήσεων με ημερομηνία έναρξης την Πέμπτη 27/01/2022 και ημερομηνία λήξης την Πέμπτη 24/02/2022 δύναται να πραγματοποιείται εβδομαδιαίως κάθε Πέμπτη πρωινές ώρες από τις 10:00 έως τις 12:00   ή απόγευμα 17:30- 19:30 μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου.

Συντονίστρια: κα Σισμανίδου Ιωάννα- Κοινωνιολόγος- Ειδική Παιδαγωγός Msc.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν έως 26/01/2022 με τη συντονίστρια στα τηλέφωνα 28210281662821051214, στην ιστοσελίδα www.prolipsichania.gr και στο f: Κέντρο Πρόληψης Π.Ε Χανίων.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....