Διάρρηξη στην Μητρόπολη Κηφισιάς

Το βράδυ της Κυριακής ξημερώματα προς Δευτέρα (3/6) άγνωστοι εισέβαλαν στη Μητρόπολη Κηφισιάς και προσπάθησαν να σηκώσουν το χρηματοκιβώτιο.

 

Σύμφωνα την ΕΡΤ, οι δράστες πήδηξαν τον μαντρότοιχο και αφού ξήλωσαν μια σιδεριά από παράθυρο, μπήκαν στο εσωτερικό. Νωρίτερα, οι δράστες είχαν απενεργοποιήσει τις κάμερες ασφαλείας.

Οι δράστες κατευθύνθηκαν προς το λογιστήριο της Μητρόπολης όπου εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο ξήλωσαν αν και ήταν βιδωμένο στο πάτωμα. Κατάφεραν να το μεταφέρουν μέχρι το παράθυρο, από το οποίο μπήκαν, αλλά τελικά το παράτησαν εκεί για άγνωστο λόγο. Είτε ήταν αρκετά βαρύ και δεν κατάφεραν να το κουβαλήσουν, είτε άκουσαν τις σειρήνες της αστυνομίας και τράπηκαν σε φυγή.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

 

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 2 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε διάρρηξη στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος στην Κηφισιά. Οι δράστες αρχικά εισέβαλαν στον περιβάλλοντα χώρου του κτηρίου και, αφού απενεργοποίησαν τον συναγερμό, έκοψαν το σιδερένιο προστατευτικό κιγκλίδωμα του παράθυρου ενός εκ των γραφείων και εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο. Κατέστρεψαν τις κάμερες και προκάλεσαν υλικές ζημιές, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό που ανέρχεται στις 8.000€ περίπου. Με την άφιξη της Αστυνομίας τράπηκαν σε φυγή. Το συμβάν διερευνάται από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....