Δράσεις ευαισθητοποίησης της ΕΥΑΘ για το νερό

Τα υπόγεια νερά και η σημασία τους στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι το θέμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, στις 22 Μαρτίου.

Η ΕΥΑΘ, και αυτήν τη χρονιά, θα το γιορτάσει με τους Θεσσαλονικείς σε δύο ξεχωριστά σταντ στο κέντρο της πόλης (στην Αγίας Σοφίας με Τσιμισκή και στην Αριστοτέλους, στο ύψος της Τσιμισκή), μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και γλαστράκια με προφανή συμβολισμό: η μέριμνα για το περιβάλλον και ειδικά για τους υδάτινους πόρους είναι η συνδρομή μας στη συλλογική προσπάθεια για έναν πιο δίκαιο πλανήτη, που θα προάγει την ευημερία των πολιτών και την αειφορία.

Τα υπόγεια ύδατα είναι στην πραγματικότητα ένας αθέατος κοινός πλούτος κι επιβάλλεται κοινή, διεθνής δράση για να καταστήσουμε βιώσιμο αυτόν τον πολύτιμο φυσικό πόρο. Η κατά τόπους εφαρμογή των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής αναμένεται να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την ποσότητα και την ποιότητα των υπόγειων υδροφορέων μας.

Παράλληλα, η ΕΥΑΘ υποστηρίζει ημερίδα του ΑΠΘ με τίτλο «Τεχνικές και εργαλεία για τον καθορισμό ζωνών προστασίας έργων υδροληψίας πηγαίων και υπόγειων υδάτων», που θα διεξαχθεί στην Κύπρο, 21-22 Μαρτίου, στο πλαίσιο του 12ου Διεθνούς Υδρογεωλογικού Συνεδρίου Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ. Οι ζώνες προστασίας των υδρογεωτρήσεων αποτελούν σημαντικό εργαλείο πρόληψης της ρύπανσης των υπόγειων αποθεμάτων μας σε νερό. Η οριοθέτησή τους προϋποθέτει σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές κι αξιοποιεί πλήθος δεδομένων.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....